Поділитись:

На Волині закрили заправку "БРСМ-Нафти", щоб заблокувати роботу компанії?

П'ятниця, 11 листопада 2016, 14:00

Минулого тижня компанію "БРСМ-Нафта" (національну мережу автозаправних комплексів) сколихнула неприємна звістка – Генеральна прокуратура спільно з працівниками ДФС провели обшуки та наклали арешт на обладнання кількох нафтобаз, АЗС та офісних приміщень компанії.

Серед чотирьох АЗС "БРСМ-Нафта" у Волинській області було закрито одну, що в Луцьку на вулиці Глушець, 39а, яка не працює вже більше тижня.

Про причини перевірок компанії та закриття АЗС у Луцьку діловому виданню Волині "Конкурент" розповів прес-секретар компанії "БРСМ-Нафта" в Україні Віталій Максимов.

Із його слів, керівництво компанії вважає дії податкової інспекції незаконними.

"Податкова інспекція зайшла з обшуками на заправні станції та нафтобази компанії "БРСМ-Нафта" за, начеб-то, підозрою, що ми не заплатили податки. Але в ухвалі суду, який надавав дозвіл на обшуку, немає жодних посилань, на основі чого нас підозрюють у несплаті податків. Для цього б мала бути фінансова перевірка, і лише на її підставі нам можуть надати право на обшук. А такої перевірки не було. Дозвіл на обшук був наданий виключно на базі аналітичних довідок, які хтось написав у податковій про те, що можливо "БРСМ-Нафта" не заплатила грошей у бюджет. Але це нонсенс тому, що в правовому полі такого розуміння, як аналітична записка і що на її основі можна зайти з обшуком, немає. Немає логіки, звідки взявся цей мільярд, про який писав Луценко. І взагалі: звідки взялася підозра щодо невиплати податків, коли не було фінансової перевірки?" – зауважує прес-секретар компанії.

Прес-секретар компанії «БРСМ-Нафта» в Україні Віталій Максимов><span class=Прес-секретар компанії «БРСМ-Нафта» в Україні Віталій Максимов

Віталій Максимов наголосив, що метою є не з'ясування інформації щодо виплати податків чи отримання певних документів. Він вважає, що перевірки "БРСМ-Нафта" та арешт майна були виконані для блокування роботи компанії та "щоб прийшли домовлятися, ділитися грошами або бізнесом".

"Як допоможе закриття АЗК у тому, щоб з'ясувати виплату чи невиплату податків? Мета стоїть не з'ясувати щось чи дістатися якоїсь цілі з приводу отримання документів і з'ясування виплати податків. Питання стоїть в тому, що всі дії слідчих зводяться до одного – припинити роботу якомога більшої кількості АЗК. Вашому регіону ще повезло, адже в Луцьку лише одна заправка не працює. А, наприклад, у Херсоні чи Тернополі обидві не працюють. У нас є комерційні компанії, які заправляються як корпоративні клієнти., а це інколи і швидка медична допомога, і пожежники. Зараз вони цього зробити не можуть. Робиться все це з єдиною, на наш погляд, метою – блокувати нашу роботу, аби ми прийшли домовлятися ділитися грошами або бізнесом", – підкреслив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів