Поділитись:

На Волині подорожчає хліб. Ціна буде обґрунтована, – "Теремно-Хліб" і "Кічкарівка"

П'ятниця, 11 листопада 2016, 21:00
На Волині подорожчає хліб. Ціна буде обґрунтована, – «Теремно-Хліб» і «Кічкарівка»

На Волині подорожчає хліб. Ціна буде обґрунтована, – «Теремно-Хліб» і «Кічкарівка»

Уже з грудня 2016 року ціна на хліб та хлібобулочні вироби в Україні можуть зрости на 15-18 %. На волинських підприємствах, які займаються виробництвом такої продукції, кажуть що вартість зросте до обґрунтованого рівня в рамках звичайного щорічного сезонного коливання.

Як повідомив у коментарі діловому виданню Волині "Конкурент" директор "Західторгхліб", продукція якого більше відома під ТМ "Кічкарівка", Віталій Бобир, ціна на хліб підвищаться не лише через зростання собівартості продукції, а й витрати виробників на електроенергію, що постійно зростають, та логістику.

"Ми повинні так само реагувати на ситуацію, яка складається сьогодні на ринку, тому що дорожчає не тільки продукція, а й енергоносії. Ще влітку за червень місяць за 1 кіловат електроенергії для підприємства становив 2 гривні, а станом на сьогодні – 2,36 грн – 2,39 грн і продовжує зростати далі. Із листопада 2016 року 1 тис кубів газу коштуватиме підприємству 8 256 гривень з ПДВ. Нарахуємо ще 1300 гривень за транспортування, і матимемо 9 500 гривень. До цього все разом вартувало 7 500 гривень", – наголосив він.

Із його слів, ціна на хліб зросте, але це буде обґрунтовано.

Директор «Західторгхліб» Віталій БобирДиректор «Західторгхліб» Віталій Бобир

"Ціну на соціальний хліб простої рецептури ми ще не піднімали. "Обідній" (та інші різновиди соціального хліба) – від 6,90 до 7, 20 гривень (вага – від 650 до 700 грам). Ця ціна поки тримається. Думаю, що вже з понеділка чи з вівторка ціна підніметься... Витрати зростають, і їх потрібно чимось компенсувати!" – підкреслив Віталій Бобир.

Директор ПАТ "Теремно Хліб" Андрій Тищенко повідомив, що найбільші фактори, які впливають на собівартість хліба – це вартість борошна, енергоносіїв та заробітна плата.

"На вартість енергоносіїв і сировини (в тому числі, борошна) значною мірою впливає курс долара, оскільки енергоносії країна імпортує за валюту, а борошно і зерно виробники експортують також за валюту. Тож як правило йде сезонний ріст курсу, а як наслідок – ріст цін на сировину", – сказав він.

Директор ПАТ «Теремно Хліб» Андрій Тищенко Директор ПАТ «Теремно Хліб» Андрій Тищенко

Андрій Тищенко додав, що на підприємстві поступово впродовж року підвищують зарплату працівникам, тож це також впливає на собівартість продукції.

"Ми очікуємо зростання цін на хліб та хлібобулочну продукцію, але не в межах 20-30 % як прогнозували деякі експерти, а в рамках звичайного щорічного сезонного коливання", – резюмував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024