Поділитись:

Луцька міська рада - лідер у рейтингу публічності

Четвер, 15 грудня 2016, 18:21
Луцька міська рада - лідер у рейтингу публічності

Луцька міська рада посіла перше місце за результатами всеукраїнського вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Об'єктом моніторингу були міські ради усіх обласних центрів України (окрім Донецька та Луганська).

За результатами дослідження, у 2016 році найвищі показники публічності продемонструвала Луцька міська рада – 79%. Публічність Луцького міського голови Миколи Романюка – 82 %, що займає другу позицію у рейтингу, виконавчих органів – 84 % та депутатів міської ради – 71 %, що є найкращим результатом у Всеукраїнському вимірюванні індексу публічності.

Луцька міська рада - лідер у рейтингу публічності

Упродовж останніх трьох років спостерігається зростання рівня публічності органів та посадових осіб місцевого самоврядування. Частково це пов'язано з тим, що прогресують та розширюються вимоги законодавства – щодо оприлюднення інформації про діяльність місцевих посадовців і депутатів та реалізацію ними поточної політики.

ДОВІДКОВО:

Всеукраїнське вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування – це спільний проект ОПОРИ та мережі партнерів, який реалізовується уже четвертий рік поспіль й має на меті оцінити, наскільки публічно приймаються рішення і втілюється в життя політика муніципалітетів, і яким є внесок основних суб'єктів місцевого самоврядування – міського голови, депутатів та виконавчих органів – в цей процес. Кампанія вимірювання Індексу публічності місцевого самоврядування здійснюється в рамках проекту, підтриманого Європейським Союзом.

Надрукувати
мітки:
коментарів