Поділитись:

У Луцьку відкрили контейнери для збору вживаних речей (фото)

Субота, 17 грудня 2016, 15:50

Два соціальних контейнери для збору вживаних речей будуть розташовані у місті біля магазину ПАККО, що на Ковельській, та біля департаменту ЦНАП.

Лучан привчатимуть до цивілізованого збору вживаних речей. Про це розповіла автор проекту зі встановлення соціальних контейнерів Олена Кравчук під час презентації такого контейнеру біля департаменту "ЦНАП" 17 грудня.

Олена Кравчук розповіла, що на Форумі розвитку Луцька, який проходив цього літа, подала ідею щодо розміщення контейнерів зі збору вживаного одягу та взуття. Адже вся Європа і навіть окремі українські міста вже давно привчились до такого способу збору речей.

Представники проекту Британської ради "Активні громадяни" фінансово підтримали ініціативу Олени.

Котнейнери спеціально встановили у місцях, де є відеокамери, щоб убезпечити їх від крадіжок чи вандалізму. Один такий контейнер стоятиме біля входу в департамент "ЦНАП", а інший поставили на вулиці Ковельській, біля гіпермаркету "ПАККО".

"Сюди можна буде вкидати випраний одяг, взуття, іграшки, книги", – зазначила Олена Кравчук.

Начальник департаменту соціальної політики Луцької міської ради Тетяна Книш сказала, що всіляко сприятиме такій хорошій ініціативі.

"Поки я стояла і слухала Олену, то вже думала, які речі принесу сюди завтра", – додала Тетяна Книш.

Представник ініціативи "Активні громадяни" Британської Ради Захар Ткачук повідомив, що, можливо, якщо буде така необхідність, кількість таких контейнерів збільшать.

"Туди не можна кидати рідину, цигарки, сміття, бо це все може зіпсувати ті речі, які знаходяться всередині контейнера", – зауважив Захар Ткачук.

Лучанка Ганна Львівна – перша, хто приніс вживані речі і вкинув у новий контейнер. Олена Кравчук їй подякувала за це і висловила надію, що тепер лучани будуть збирати речі цивілізованішим способом, а не залишатимуть, як раніше, пакети із одягом біля смітників. Також вона запросила всіх небайдужих долучитись до ініціативи через сторінку в соціальній мережі "Соціальні контейнери Луцька" й приходити допомагати волонтерам сортувати та розвозити ці речі тим людям, які мають в них необхідність.

Надрукувати
мітки:
коментарів