Поділитись:

Міськрада розвиватиме луцькі парки для залучення інвестицій

Вівторок, 19 січня 2016, 17:17
Міськрада розвиватиме луцькі парки для залучення інвестицій

Міська рада планує розвивати благоустрій та інфраструктуру Центрального парку та 900-річчя міста враховуючи думки лучан та пропозиції підприємців.

Робоча група проведе опитування серед лучан, щодо того, що вони хотіли би бачити в парку. Для підприємців, які готові інвестувати, постараються зробити зручні умови для діяльності на території якогось з парків. Про це йшлося під час засідання робочої групи з розробки концепції розвитку парку Лесі Українки та парку 900-річчя міста Луцька 19 січня.

Заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця зауважив, що обговорення благоустрою парку буде відкрите, з залученням преси. На думку Юрія Моклиці, акцент в розробці стратегії повинен бути в діалозі з мешканцями міста.

"В мене є багато ідей, як це можна реалізувати. Проте якість відповідей залежить від того, які питання ми озвучимо містянам. Наприклад напроти зоопарку є місце під кафе, то ми маємо запитати людей, що вони тут хочуть бачити, і які мають пропозиції", - зазначив Юрій Моклиця.

Натомість громадський активіст Сергій Рижков звернув увагу на те, що договір оренди міська рада надає на досить короткий термін. Це означає, що у підприємців будуть сумніви щодо того, чи доцільно інвестувати в парк і працювати там При цьому не знаючи, чи продовжать їм завтра-післязавтра договір оренди, чи ні.

Заступник міського голови запевнив, що вони готові створювати зручні умови для бізнесу. А тому Моклиця вважає за необхідне зібрати підприємців які працюють в парку, і тих які б хотіли працювати, запросити юристів,щоб підприємці висловили свої пропозиції і могли спокійно інвестувати й працювати.

Натомість ще один громадський активіст Михайло Шелеп сказав, що варто спочатку зрозуміти, що хочеться бачити на території парку, а вже потім враховувати інтереси підприємців.

Загалом вирішили розпочати план дій зі збору пропозицій від громадськості, обговорення напрямків в спеціалізованих колах та формування документу, згідно якого й розвиватимуть парки. Проте основним аспектом проекту розвитку парків є екологія, а саме збереження насаджень та озеленення. Що ж до підприємців, то з ними планують провести зустріч орієнтовно до кінця січня.

Надрукувати
мітки:
коментарів