Поділитись:

Націоналізація "Приватбанку": що говорять лучани

Вівторок, 20 грудня 2016, 17:10

Новини про націоналізацію "Приватбанку" вже другий день не зникають зі шпальт газет та уст українців. Нагадаємо: заява про передачу одного з найбільших банків України у державні руки пролунала напередодні Дня Святого Миколая. І хоч і в Нацбанку, і в Президента запевняли, що націоналізацію українці майже не відчують, у свято, 19 грудня, люди масово кинулися знімати гроші з рахунків.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПРИСТРАСТІ ЗА ПРИВАТБАНКОМ: ЩО ДУМАЮТЬ ВОЛИНСЬКІ ЕКСПЕРТИ

У Луцьку черги біля банкоматів "Привату", хоч і невеликі, але все ж є. Долю "Приватбанку" лучани активно обговорюють між собою, однак "на запис" говорити відмовляються – бояться.

Здебільшого усі сподіваються, що все буде добре. Щоправда, є й такі, хто взагалі нічого при ситуацію з "Приватбанком" не чув.

Микола:

"Рейдерське захоплення, що тут незрозумілого. Взагалі Президент прибирає все до рук, грабує, бо нема вже що. А що з грішми? Бізнесмени почистять – і буде "торба".

Люба:

"Не знаю… Маю там пару рублів і переживаю. Можуть пропасти. Було вже таке. Налякані".

Олександр:

"Чув. Та це просто посварилися Порошенко з Коломойським – от і все. Моїх там грошей нема, то я й не знаю, що там з ними буде.

Роман:

"Я не знаю. В мене є дві картки, на яких нема жодної гривні, то я, можливо, менше тим переймаюся. Це погано, якщо в такого великого банку будуть проблеми. Інше питання – можливо, з державним регулюванням і управлінням цей банк можна буде протримати, щоби він не повністю знищився. Справа в тому, що там багато грошей людей, підприємств. Коли на одному підприємстві виникають якісь проблеми, то ті проблеми тягнуться й на інше: одні не можуть заплатити, інші не можуть заплатити, треті. Для економіки це погано. Тут не вистачає податків і руху не вистачає. Якщо його зможуть притримати.. Інше питання – яким чином. Адже можуть туди кинути багато грошей, добре їх надрукують, але люди теж це відчують. Справа в тому, як будуть управляти".

Аня:

"Особливо не панікую. Думаю, що все буде добре, все налагодиться".

Наталія:

"Я думаю, що все буде добре. Я надіюся, що ситуація стабілізується. Принаймні дуже би хотіла, щоб все було добре".

Надрукувати
мітки:
коментарів