Поділитись:

У Луцьку вирішували, якому управлінню належать спортивні школи (фото)

Четвер, 22 грудня 2016, 10:33

У Луцьку знову обговорювали питання щодо передачі двох дитячо-юнацьких спортивних шкіл у підпорядкування управлінню з питань фізичної культури та спорту міської ради, які наразі підпорядковуються міському управлінню освіти. Йдеться про КДЮСШ №1 та ДЮСШ №2 міста.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Участь в обговоренні взяли заступник міського голови Юрій Моклиця, секретар міської ради Юлія Вусенко, депутати Алла Надточій, Юлія Дацюк, Орися Залевська, Борис Смаль, Павло Данильчук, Костянтин Петрочук, Тарас Шляхтич, представники профільних управлінь міської ради, керівники комунальних спортивних закладів та їх тренерський склад, а також керівники загальноосвітніх навчальних закладів міста.

На переконання заступника міського голови Юрія Моклиці, дитячо-юнацькі спортивні школи повинні підпорядковуватися управлінню з питань фізичної культури та спорту, адже лише профільне управління дасть можливість розвивати ці заклади та забезпечить їх достатнім фінансуванням. Наразі в Україні діє 1294 дитячо-юнацькі спортивні школи, з яких 545 перебувають у відомстві управління освіти, і у таких школах власне проблемам спорту приділяють недостатньо уваги.

Натомість начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк переконує, що галузь освіти є багатовекторною структурою, яка включає не лише навчально–виховний процес, а й професійне навчання, мистецтво і спорт. Відповідно до чинного законодавства, ДЮСШ перебувають у структурі системи шкільної освіти. Крім цього, наразі між обома управліннями налагоджена тісна взаємодія, адже переважна більшість спортивно-масових заходів, турнірів та змагань проводяться з використанням матеріально-технічної бази шкіл, які є підвідомчими управлінню освіти.

Такої ж думки й директор ДЮСШ №2 Валерій Панчук. Загалом керівництво та тренери КДЮСШ №1 та ДЮСШ №2 висловилися проти їх передачі у підпорядкування управління з питань фізичної культури та спорту. Свою позицію мотивували тим, що протягом багатьох років ці заклади були підпорядковані управлінню освіти, при цьому успішно працювали. Як результат – високі спортивні досягнення їхніх вихованців.

Заслухавши усі точки зору, секретар міської ради Юлія Вусенко зауважила, що проект рішення потребує доопрацювання обома сторонами, його варто обговорити детальніше. "Якщо є практика інших міст, потрібно її вивчати та переймати успішний досвід. Однак зараз консолідованої думки немає", – резюмувала вона.

Остаточне рішення прийматимуть депутати на сесії, попередньо обговоривши на комісіях.



Надрукувати
мітки:
коментарів