Поділитись:

Лучани вимагають покращити якість перевезень у маршрутках

Четвер, 05 січня 2017, 13:36
Лучани вимагають покращити якість перевезень у маршрутках

Лучани просять владу здійснювати контроль за якістю надання послуг перевезення міськими маршрутками.

Відповідну петицію на сайті Луцької міської ради зареєструвала Вікторія Уманець 5 січня 2017 року.

Жінку дивує той факт, що, попри заперечення мешканців, міська влада планує підняти вартість проїзду. Нагадаємо: перевізники вимагають збільшити ціну до 5 гривень. Хоча, як зауважує автор петиції, "їхні маршрути є набагато коротші, ніж маршрути у місті Львові, де вартість проїзду 4 грн, а тому і собівартість проїзду є меншою".

Але найбільше лучанку непокоїть інше питання – якість пасажирських перевезень: холодні маршрутки взимку та "сауни" влітку, перегони водіїв маршруток та створення небезпечних для життя ситуацій.

"Питання: чи повинні ми платити за неякісний сервіс?! – йдеться у петиції. – Крім того, хто взагалі контролює, чи співпадають суми, показані в податкових звітностях перевізників, з яких сплачуються податки, з реально отриманими коштами?! Та чому ж міська влада не надасть іншим бажаючим здійснювати перевезення пасажирів, а лише віддає маршрути "вигідним" перевізниками, які на сьогодні диктують ціни на проїзд?!"

Тож лучанка просить міську владу контролювати якість надання послуг перевезення в місті Луцьку, зокрема перевіряти технічний стан маршруток, які виходять на рейс; забезпечити щоденний огляд водіїв маршруток на відповідність допустимості їх керування транспортним засобом; впровадити систему обліку пасажиропотоку (шляхом запровадження електронних квитків чи іншим способом, який дозволить порахувати прибутки власників маршруток); встановити інформаційні табло та інші системи, які дозволять відстежувати місце перебування транспортного засобу; оголосити відкритий конкурс для бажаючих надавати послуги по перевезенню та надати громадськості можливість спостерігати за ходом проведення конкурсу.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцької міської ради, її повинні підписати не менше 300 осіб.

До кінця збору підписів залишилось

Надрукувати
мітки:
коментарів