Поділитись:

Депутат Луцькради пропонує встановити пам'ятник Бандері навпроти обласної прокуратури

Четвер, 12 січня 2017, 15:06
Депутат Луцькради пропонує встановити пам'ятник Бандері навпроти обласної прокуратури

Депутати Луцькради не підтримали пропозиції про виділення з бюджету міста 350 тисяч гривень на добудову пам'ятника Степану Бандері.

Депутати декілька разів голосували за виділення коштів на добудову пам'ятника. Це голосування відбулось 12 січня на позачерговій сесії Луцькради.

Голова фракції "УКРОП", депутат Ігор Поліщук сказав, що його фракція не буде голосувати за це, оскільки вже роками триває дискусія навколо цього пам'ятника. До того ж великі суперечки викликає і місце розташування пам'ятника та його вартість. Він запропонував зібрати громадські слухання і почути з цього приводу, що скажуть лучани.

Депутат від фракції "Свобода" Микола Федік зазначив, що незважаючи на те, що це питання постійно обговорюють, все ж варто довести справу до кінця і добудувати цей пам'ятник.

"Я пропоную не робити з Бандери Леніна, який стоятиме на постаменті і буде вищим за РАЦС. Можна було б його зробити таким, як зробили пам'ятник Скрябіну, щоби він сидів на лавці, і поставити цей пам'ятник в сквері, навпроти прокуратури", – запропонував депутат Олександр Кравченко.

Депутати голосували за виділення 350 тисяч гривень на пам'ятник Бандері двічі. Втім пропозицію не підтримали.

Надрукувати
мітки:
коментарів