Поділитись:

З лютого у Луцьку діятимуть нові правила благоустрою

Вівторок, 17 січня 2017, 14:36
З лютого у Луцьку діятимуть нові правила благоустрою

У Луцьку вже з лютого будуть діяти нові правила благоустрою.

Про те, як змусити відповідати комунальні підприємства та їх підрядників за стан благоустрою міста під час будівельних і ремонтних робіт, а також про порядок отримання ордерів на ці роботи на території Луцька говорили за круглим столом у луцькому ЦНАПі представниками балансоутримувачів комунікаційних мереж та муніципальної поліції міста, – повідомляє "Волинська правда".

Неналежне відновлення благоустрою території міста після проведення ремонтних робіт, неправильний порядок отримання дозволів на земляні, монтажні, аварійні роботи – усі ці та інші порушення з боку підприємств виявили за рік роботи представники муніципальної поліції Луцька.

Як розповіла начальник департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська, у лютому міська рада змінюватиме правила благоустрою. За приклад братимуться ті норми, які уже декілька років успішно діють у Львові, Києві, Кам'янці-Подільському і Тернополі.

"За рік роботи муніципальної поліції ми стикнулися із недобросовісним виконанням робіт деяких служб, які проводять у місті ремонтно-аварійні роботи. Тому нові правила будуть більш жорсткі до балансоутримувачів комунікаційних мереж, які не дбають про ті території, де проводять земельні чи будівельні роботи".

Зміняться, зокрема, терміни виконання аварійних робіт, бланки орденів (у них додали відповідальну особу за відновлення благоустрою), контроль і перевірка проводитиметься муніципальною поліцією.

"В багатьох випадках ми не можемо зрозуміти, що було до того, як проводять ремонтні роботи тепломереж, водоканалу, телекомунікацій і т.д. Чи був там асфальт, чи бруківка, бо залишається купа землі. А ще є випадки, коли за дозволами на аварійні роботи приходять за три дні до того, як сталася аварія. Таких хитрощів більше не буде", - запевнила головна муніципалка Луцька.

Надрукувати
мітки:
коментарів