Поділитись:

"Без контактів немає контрактів": до Луцька завітав міжнародний бізнес

Субота, 28 січня 2017, 12:44

Поблизу Луцька відбулася міжнародна бізнес-зустрічПоблизу Луцька відбулася міжнародна бізнес-зустріч

Допомогти налагодити корисні контакти між представниками українського, зокрема волинського, та закордонного бізнесу, вирішила Волинська торгово-промислова палата.

За 15 кілометрів від Луцька у комплексі "Зелений Гай" Волинська ТПП зібрала величезну кількість підприємців, які отримали змогу поспілкуватися у форматі "business to business", щоб прокласти шлях до надійного партнерства в майбутньому.

Міжнародна зустріч отримала назву "Бізнеспартнерство-2017" і триватиме упродовж 27-28 січня.

Святкова зона в Святкова зона в "Зеленому Гаю"

"Бізнеспартнерство – основа розвитку зовнішньоекономічних зв'язків", – наголошує президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич перед аудиторією.

Серед слухачів – представники таких відомих волинських підприємств, як "СКФ Україна", "Птахокомплекс-"Губин", "Укрспирт", "Тигрес" "Павлівський пивзавод", "Едельвіка" та багато інших. Прибуло й бізнесмени з Польщі. Є представники Чехії, Хорватії, Білорусі і навіть Іспанії.

"Ми зорієнтувалися на зустріч нашого бізнесу з іноземним. Всі наші бізнесмени шукають виходи на міжнародних партнерів, оскільки це живі гроші, які можна вкладати в свій бізнес", – зауважує Олександр Смолич.

Президент Волинської торгово-промислової палати розповідає, що найбільше з українськими співпрацюють польські підприємства. З огляду на це, в палаті прагнуть розширити коло партнерів місцевого бізнесу, тому залучають представників із Хорватії, Чехії чи Іспанії.

"Без контактів немає контрактів", – цитує Олександр Смолич екс-президента торгово-промислової палати Волині Сергія Науменка.

"Без контактів немає контрактів", – каже президент Волинської ТПП Олександр Смолич

Ваги зустрічі додає наявність перекладача. Україномовних чи російськомовних спікерів дівчина цитує польською, польськомовних – українською.

Слово беруть представники влади Волині.

Доповіді спікерів відбувалися в супроводі перекладачаДоповіді спікерів відбувалися в супроводі перекладача

Перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Степанцов наголошує, що адміністрація готова сприяти бізнесу і відкрита для кожного. Олександр Пирожик, заступник голови Волинської облради каже: найперше, що слід робити, з максимальною віддачею – використовувати прикордонний статус області.

В тому, що Волинь і Луцьк – перспективний майданчик для інвестицій і бізнесу переконує присутніх перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Заступник мера Нововолинська Олександр Громик розповів, що протягом наступних місяців вони планують відкрити індустріальний парк і запровадити в ньому пільги для створення бізнесу, в тому числі з іноземним капіталом.

Перший заступник голови Волинської ОДА Олександр СтепанцовПерший заступник голови Волинської ОДА Олександр Степанцов

Заступник Луцького міського голови Тарас ЯковлевЗаступник Луцького міського голови Тарас Яковлев

Віце-президент Волинської ТПП Інна ВойлоВіце-президент Волинської ТПП Інна Войло

Нововолинськ представляв Олександр ГромикНововолинськ представляв Олександр Громик

"Україна є дуже цікавим місцем для розвитку бізнесу. Це місце, в якому польські підприємці можуть краще собі порадити, ніж підприємці із заходу. Є схожі мови, ментальність і характер. Мені здається, що нам з Україною легко порозумітися", – звернувся до присутніх віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур.

Представник торгово-промислової палати України в Республіці Хорватія, Словенії, Боснії та Герцоговині Івіца Піріч закликав представників бізнесу звертатися до нього з будь-яких питань і запевнив, що він відкритий до спілкування.

Івіца Піріч пригадав, що декілька разів приїжджав до Луцька, будучи футболістом київського "Арсеналу".

"Слава Україні", – побажав він наприкінці виступу.

Президент торгово-промислової палати міста Лодзь (Польща) Малгожата Поморська, зауважила, що з нею на зустріч приїхали бізнесмени, які раніше ніколи не співпрацювали з Україною. А представник торгово-промислової палати міста Брест (Білорусь) Сергій Тележинський наголосив, що прибув до Луцька не для "галочки".

"Я впевнений, що такі заходи – основа співробітництва, яка дає позитивний результат для підприємств. Ніхто нічого більш ефективного від особистої зустрічі і розмови "очі в очі" не придумав", – підсумував віце-президент торгово-промислової палати України Валерій Король.

Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Марек ЗапурВіце-консул Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур

Екс-футболіст, а нині представник торгово-промислової палати Івіца ПірічЕкс-футболіст, а нині представник торгово-промислової палати Івіца Піріч

Президент торгово-промислової палати міста Лодзь (Польща) Малгожата Поморська та представник торгово-промислової палати міста Брест (Білорусь) Сергій ТележинськийПрезидент торгово-промислової палати міста Лодзь (Польща) Малгожата Поморська та представник торгово-промислової палати міста Брест (Білорусь) Сергій Тележинський

Віце-президент торгово-промислової палати України Валерій КорольВіце-президент торгово-промислової палати України Валерій Король

Зала була переповненаЗала була переповнена

Після чого гості відправилися на кава-брейк, де почали знайомитися між собою. А тим часом для них уже готували столи для B2B спілкування.

Поки гості відправилися на кава-брейк...Поки гості відправилися на кава-брейк...

...для них уже готували столи для B2B спілкування...для них уже готували столи для B2B спілкування

Директор з маркетингу ПрАТ Директор з маркетингу ПрАТ "Едельвіка" Ольга Кас'ян

"Наше підприємство "Едельвіка" дуже давно є членом торгово-промислової палати і ми завжди підтримуємо ініціативи, які вона пропонує. Ми, як імпортер та експортер, завжди готові до співпраці. Навіть якщо по тематиці ми бачимо, що немає цікавої для нас галузі, це не означає, що ми не знайдемо контакти на таких заходах", – ділиться думками директор з маркетингу ПрАТ "Едельвіка" Ольга Кас'ян.

Директор ТзОВ Директор ТзОВ "Павлівський пивзавод" Юрій Пікута
Автор фото:Василь Бідун

"Перший раз в цьому році відбувається такий захід. Хочеться знайти на сьогодні нових партнерів за кордоном. Не раз спілкувалися з білорусами, але далі спілкування не дійшло. Така робота. Можливо, знайдемо когось сьогодні із пострадянських країн", – розповідає директор ТзОВ "Павлівський пивзавод" Юрій Пікута, підприємство якого виготовляє йодовану воду та пиво.

"Наша компанія досить потужно працює в сфері експорту. Ми експортуємо нашу продукцію не тільки в Європу, але й арабські країни. В нас є вже досвід, тому хотілося б звичайно долучити країни Балканського півострова. Туди ми ще не маємо ніяких контактів", – каже представник відділу експорту ТзОВ "Птахокомплекс "Губин" Олена Мар'юк.

"Такі заходи є досить корисними і однозначно сприяють налагодженню контактів, створенню контрактів і співпраці. Тільки живе спілкування є основним каталізатором результативної діяльності", – додає вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів