Поділитись:

Коли відбудуться вибори Луцького міського голови

Понеділок, 06 лютого 2017, 14:38
Коли відбудуться вибори Луцького міського голови

Відповідно до чинного законодавства, позачергові вибори Луцького міського голови повинні відбутися не пізніше липня.

У зв'язку із смертю Миколи Романюка достроково припинилися його повноваження, тож Верховна Рада упродовж трьох місяців із дня припинення цих повноважень повинна призначити позачергові вибори, – пише "Волинь24".

"Сам виборчий процес буде відбуватися за скороченою системою. На усе відведено 60 днів, десять з яких – територіальна виборча комісія має на підготовку. Через десять днів після оголошення кандидати матимуть право нести документи на реєстрацію", – зауважив голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев.

Таким чином, якщо будуть дотримані передбачені законодавством терміни, Верховна Рада повинна призначити позачергові вибори Луцького міського голови не пізніше, ніж у першій половині травня. А самі вибори – не пізніше липня.

Проте існує ймовірність недотримання таких строків.

"Якщо рахувати від дня смерті та офіційного повідомлення в ЗМІ, то Верховна Рада мала б визначитися із датою виборів до початку травня. Але треба зважати, що датою припинення можуть вважати день, коли у парламент нададуть довідку про смерть. Пам'ятаємо, як це було на позачергових виборах у 23 окрузі, депутатом від якого був Ігор Єремеєв. Через те, що довідку надали набагато пізніше, вибори відбулися майже через рік", – розповів посадовець.

Луцького міського голову будуть обирати за тією ж системою, що і в 2015 році. Тобто лучани обиратимуть з-поміж усіх зареєстрованих кандидатів, а у випадку, якщо жоден із них не набере більше 50%, відбудеться другий тур. Під час повторного голосування вибирати будуть серед двох кандидатів, які в першому турі набрали найбільше голосів.

Надрукувати
мітки:
коментарів