Поділитись:

Як луцькі комунальники справляються з розчисткою доріг

Вівторок, 07 лютого 2017, 10:37
Як луцькі комунальники справляються з розчисткою доріг

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась розповів, що у місті працює техніка ЛСКАП "Луцькспецкомунтранс": 6 посипально-відвалочних автомобілів на базі МАЗ та 1 на базі автомобіля КАМАЗ, 1 навантажувач снігу, 3 погружчики, 1 підмітальна щітка з відвалом на базі автомобіля ЗІЛ-130, 5 самоскидів, 1 грейдер, 1 трактор МТЗ-80 з відвалом.

На початку зимового періоду у Луцьку заготовили 6 тисяч тонн протиожеледних матеріалів: понад 3 тисячі тонн піщано-соляної суміші, 2,9 тисячі тонн щебенево-соляної суміші та 180 тонн солі. На кінець 2016 року закуплено додатково 172 тонни солі та в січні 2017 року – ще 220 тонн, а також виготовлено 1245 тонн протиожеледних сумішей, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

У випадку складних погодних умов для розчищення снігових заметів залучатимуть техніку місцевих підприємств, з якими укладені договори. Для утримання тротуарів та дворових територій в зимовий період використовують 12 тракторів. Для підтримання в належному стані зупинок та пішохідних переходів міста задіяно понад 90 двірників та встановлено 215 ящиків з щебенево-соляною сумішшю.

Всього для утримання вулично-шляхової мережі міста використовують 31 одиницю снігоприбиральної техніки. Наразі проблемних заторів та затримок руху транспорту в місті немає. Дороги перебувають у задовільному стані, чого, втім, не скажеш про тротуари.

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев доручив комунальникам розчистити доріжки і тротуари. Окрім того, він попросив підготувати листи керівникам ОСББ, на території яких надходить найбільше нарікань. Підприємців же просять розчистити від снігу і льоду території біля їхніх об'єктів.

Надрукувати
мітки:
коментарів