Поділитись:

У Луцьку благодійники організували відпочинок для бійців

Вівторок, 07 лютого 2017, 13:17
У Луцьку благодійники організували відпочинок для бійців

Для 14-ти бійців, які лікуються у Луцькому військовому гарнізонному госпіталі, відбувся вечір емоційного розвантаження.

Дозвілля 6 лютого організували волонтери та благодійники із фонду імені Ігоря Єремеєва "Волинська родина", – пише ВолиньPost.

Наразі у госпіталі лікуються 23 бійці, які брали участь у бойових діях. Волонтери 5 лютого організували для них екскурсію у Луцькому замку. За сприяння благодійного фонду "Волинська родина" бійців запросили до "ПортCity", аби забезпечити їм емоційний відпочинок.

"Як голова ВОБФ імені Ігоря Мироновича Єремеєва "Волинська родина", намагаюся допомагати нашим оборонцям, солдатам відчути турботу і єднання у нашій спільній справі. Вояки на Сході виконують свій патріотичний обов'язок, а ми тут працюємо на перемогу", – розповіла голова фонду Олена Палагута.

Вона зазначила, що фонд продовжує справу покійного Ігоря Єремеєва, який прагнув розвитку і перспективи для України і був справжнім патріотом.

"Ми не могли не долучитись до цієї благородної акції. Це – найменше, що ми можемо зробити для наших захисників", – зазначила Олена Палагута.

У Луцьку благодійники організували відпочинок для бійців

У програмі для військовослужбовців передбачили кіносеанс із переглядом українського фільму "Правила бою", більярд та вечерю у піцерії.

Зі слів волонтера Наталії Ариванюк, яка опікується бійцями, військовослужбовців за кілька днів відвідали десятки людей. Тож тільки бійці дещо підлікувалися, волонтери взялися думати, як допомогти трохи забути про пекло війни.

"Ми дуже вдячні "ПортCity". Це вже далеко не перший крок нам назустріч та допомога для хлопців", – зазначила волонтерка. Мовляв, адміністрація закладу постійно долучається до благодійних заходів та сприяє організації такого необхідного для військових відпочинку.

У Луцьку благодійники організували відпочинок для бійців

Бійці залишилися під позитивним враженням від вечора. Військовослужбовець 14-ої окремої механізованої бригади Богдан Куземко розповів, що у госпіталь потрапив після одержання травми у зоні АТО.

"Я водій у зводі забезпечення, і ми потрапили під обстріл. Коли вистрибував з машини, то зірвав плече. Це було під Станицею Луганською", – розповідає військовослужбовець. Спочатку він пройшов госпіталі у Сєвєродонецьку та Харкові, а згодом його відправили на Волинь. Боєць зізнається, що приємно вражений ставленням лікарів та увагою благодійників. Мовляв, кожного дня військових відвідують, а такі вечори дозволяють трохи відволіктися.

"Це дуже добре, що нам пропонують такі розваги, бо нам треба якось розвантажувати психіку. Там ти постійно бачиш те саме, а тут ми маємо змогу трохи усміхнутися і урізноманітнити свою програму", – підсумував Куземко.

У Луцьку благодійники організували відпочинок для бійців

Його колега із 55-ої Запорізької артилерійської бригади Іван Задирака із Мелітополя отримав обмороження під час бойового виїзду під Авдіївку. Розповідає, що протягом 31-години довелося їхати при темпертару - 25 градусів. Тож із красноармійського госпіталя через Дніпро військовослужбовця разом із побратимом відправили до Луцька. Бійці дуже задоволені ставленням у госпіталі та тим, що волонтери організовують для них насичене дозвілля.

"Там ми мріяли про ліжко, а тут вже тиждень лежимо, то хочеться трохи в цивілізацію. Я дуже вдячний волонтерам та благодійникам за те, що у нас все є", – розповідає Задирака. З його слів, бійці вже жартують та почали краще спати. Тож, на переконання військового, таке емоційне розвантаження дає плоди.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
20:15
21 квітня 2024
09 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024
02 квітня 2024
19:38
28 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024