Поділитись:

До чого може призвести заміна секретаря в Луцькраді?

Середа, 08 лютого 2017, 11:27
До чого може призвести заміна секретаря в Луцькраді?

Ситуація, яка виникла в Луцькраді після смерті міського голови Миколи Романюка, напевно, не мала прецендентів в Україні.

І вона може мати три сценарії, – зазначив у Facebook головний редактор ділового видання Волині "Конкурент" Андрій Лучик.

Зокрема йдеться про внесення кандидатури секретаря у випадку вакантності посади.

1. Секретар міської ради змінюється простою більшістю голосів. Відповідно змінюється і в.о. міського голови.

2. В.о. голови – це законодавча процедура правонаступництва у владі (принцип безперервності), отже, для змінити в.о. голови передбачені такі ж умови, як і для зміни самого голови. (Ч. 3 ст. 79 ЗУ "Про місцеве самоврядування" повноваження сільського, селищного, міського голови за наявності підстав, передбачених абзацом першим частини другої цієї статті, можуть бути припинені достроково за рішенням місцевого референдуму або за рішенням відповідної ради, прийнятим шляхом таємного голосування не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу ради).

3. В.о. голови взагалі не можна переобрати, бо відсутня така процедура, а тому в силу ст. 19 КУ ухвалення такого рішення радою є неможливим. Отже, навіть якщо переобрати секретаря, то Вусенко усе одно залишиться в.о. голови.

"Словом, якщо хтось наважиться на сценарій зміни секретаря, може отримати довгий судовий процес, який закінчиться не раніше, ніж оберуть нового голову. Луцьк може опуститися в анархію, не маючи легітимного правонаступника голови", – повідомляється у дописі.

Нагадаємо: журналіст Антон Бугайчук вважає, що фракція УКРОП намагатиметься змінити секретаря Луцької міської ради ще до виборів міського голови. Натомість секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко не коментує чутки щодо можливого заміщення її з посади і додає, що від самого початку декларувала співпрацю з усіма депутатами, незалежно від того, які політичні сили вони представляють.

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29