Поділитись:

На добудову школи № 27 у Луцьку потрібно більше 130 мільйонів (відео)

П'ятниця, 10 лютого 2017, 11:29

Школа № 27 у Луцьку – один з найбільш стратегічних проектів для Луцької міської ради.

Про це в ефірі програми "Відкрите місто" розповів Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Зі слів Тараса Яковлева, там залишилось робіт на 56 мільйонів гривень.

"Там вже каркас зведений, накритий. Зараз вставляють скло. Ще потрібно більше 50 мільйонів, щоб повністю добудувати саму школу", – зазначив він.

З місцевого бюджету передбачено 20 мільйонів гривень саме на добудову школи. Різницю, яка залишається, тобто ще 36 мільйонів гривень, планують залучити із обласного бюджету на підставі державного Фонду регіонального розвитку та завдяки народним депутатам, які представляють Луцьк, в тому числі Ігорю Лапіну, залучити також кошти на добудову з державного бюджету.

"Це реально, це можливо. І я бачу можливість це зробити у цьому році", – зазначив Тарас Яковлев.

Однак щоб ввести школу в експлуатацію, ще додатково потрібно збудувати спортивний зал. Зі слів заступника міського голови, там заплановане будівництво спортзалу, в якому можна буде проводити загальноміські спортивні заходи, з трибунами до 1 000 чоловік. Він буде надсучасний, мультифункціональний, щоб можна було його використовувати в різних видах спорту. Але тут є проблема, тут потрібно багато коштів. У новому кошторисі, перерахованому за новимим цінами, вартість цього проекту становить трішки менше 80 мільйонів гривень.

"Зараз ми будемо шукати рішення, з яких джерел це фінансувати. Є ідея зробити там спортивну школу (спільно з використанням для школи загальноосвітньої), залучити кошти з різних рівнів бюджету і таким чином прискорити будівництво цього спортивного залу", – розповів Тарас Яковлев.

Надрукувати
мітки:
коментарів