Поділитись:

До озеленення Луцька хочуть залучити більше підприємців (оновлено)

П'ятниця, 10 лютого 2017, 11:25
До озеленення Луцька хочуть залучити більше підприємців (оновлено)

Луцька міська рада розпочинає підготовку до озеленення міста.

Торік озелененням міста займався один монополіст – комунальне підприємство "Парки і сквери м. Луцька". Тобто усі послуги з озеленення йшли тендером однією великою сумою 5-6 мільйонів гривень. Це ставило обмеження для невеликих підприємців, адже, щоб брати участь у багатомільйонному тендері, треба було мати відповідне обладнання, техніку, людей, – повідомляє прес-служба Луцька міська рада.

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, що цього року він разом з першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим, директором департаменту житлово-комунального господарства Юрієм Красем напрацьовують механізм, що має започаткувати демонополізацію в галузі озеленення.

Тобто загальна сума буде розбита на всі послуги, які замовляє місто з озеленення на дрібніші лоти, і вже на ці лоти відкрито, через систему "Прозоро", оголосять торги.

"Вже в лютому буде оголошено 6 тендерів через систему "прозоро" на косіння трави у місті Луцьку. Загальна сума цих тендерів – 4 млн (затверджено в бюджеті). Середній розмір одного тендеру – 700 тис грн (від 300 тисяч до 1,2 млн в рік). Цілком підйомні цифри для малих підприємців" – зазначив Юрій Моклиця у Facebook.

У результаті цього першого кроку, як повідомляє Моклиця, на шляху до демонополізації ринку послуг у сфері озеленення місто отримає:

- підтримку малого або середнього бізнесу (на 4 млн грн замовлень);
- активізацію ринку послуг у сфері озеленення;
- здешевлення послуг, відкриту конкуренцію у згаданій сфері;
- поступове підвищення якості послуг;
- відкритість та публічність всіх процедур (завдяки системі "прозоро").

Надрукувати
мітки:
коментарів