Поділитись:

Гунчик просить гроші на збереження аеродрому в Луцьку

П'ятниця, 10 лютого 2017, 17:07
 Гунчик просить гроші на збереження аеродрому в Луцьку

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик надіслав лист Прем'єр-Міністру України Володимиру Гройсману із проханням зберегти функціональність військового аеродрому міста Луцька.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, в листі до Володимира Гройсмана зазначається, що Волинська ОДА та Міністерство оборони України узгодили можливість передислокації на територію області, у м. Луцьк, тимчасово розташованої у м. Миколаєві 204-ї бригади тактичної авіації, яка у 2014 році була виведена із території АР Крим.

Для успішної реалізації оборонного проекту у 2017-2018 роках, за інформацією Володимира Гунчика, необхідно передбачити Міністерству оборони України фінансування із Державного бюджету в розмірі 200 млн грн, що дасть можливість відновити необхідну інфраструктуру військового аеродрому та будівництва близько трьох тисяч квартир (за рахунок інвесторів) на площах вивільненого військового містечка № 51 у місті Луцьку.

Важливо, що 10 %, тобто 300 квартир, буде передбачено для розподілу під потреби Міністерства оборони України та сім'ям загиблих воїнів АТО.

Надрукувати
мітки:
коментарів