Поділитись:

У Луцьку запровадять нові правила благоустрою

Понеділок, 13 лютого 2017, 12:09
У Луцьку запровадять нові правила благоустрою

У правила благоустрою Луцька, які були написані ще у 2009 році, внесуть ряд змін.

Структури, які відповідають за дотриманням правил благоустрою, попросили надіслати свої зауваження та пропозиції щодо нових правил благоустрою. Про це йшлося 13 лютого під час круглого столу щодо обговорення змін Правил благоустрою міста Луцька.

Начальник департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська повідомила, що нині в місті існують правила благоустрою, які були ухвалені ще у 2009 році. За основу роботи зі змін правил благоустрою взяли досвід таких міст, як Київ, Львів, Одеса, Дніпро.

Також Сиротинська попросила присутніх, щоб вони протягом трьох тижнів на департамент муніципальної поліції надіслали свої пропозиції стосовно того, які зміни треба внести у правила благоустрою.

Юлія Сиротинська зупинилась на декількох моментах, на які варто звернути увагу. Наприклад, фарбування фасадів будинків, яке здійснюється раз в рік, або ж питання щодо прибирання за домашніми улюбленцями під час їх вигулу, оскільки в Луцьку є визначені для цього місця, які не до кінця облагороджені.

"Зважаючи на правила благоустрою, то і штрафи будуть більшими, щоб спонукати людей до прибирання", – додала Юлія Сиротинська.

Також вона запропонувала звернути увагу на питання режимів роботи закладів. В правилах благоустрою можна передбачити цілий розділ щодо режимів роботи, а саме здійснення контролю за режимом роботи, який встановлює виконком.

До того ж хочуть у нових правилах благоустрою бачити питання щодо тютюнопаління на літніх майданчиках і на зупинках громадського транспорту.

Тому причетних до цього питання та відповідальних за дотримання правил благоустрою попросили висловити й свої пропозиції, щоб вийшли хороші правила благоустрою, якими буде користуватись та яких дотримуватиметься все місто.

Надрукувати
мітки:
коментарів