Поділитись:

У Луцьку оновлюватимуть спортивну інфраструктуру

Середа, 15 лютого 2017, 12:41
У Луцьку оновлюватимуть спортивну інфраструктуру

Луцька міська рада взялася за розбудову спортивної інфраструктури у дворах міста.

Про це у Facebook повідомив заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

Міькарад зосередила увагу на 4-х конкретних елементах спортивної дворової інфраструктури: поліфункціональний огороджений майданчик,баскетбольне кільце, комплекс загальнофізичної підготовки, тенісний стіл.

Зі слів Моклиці, при сучасних можливостях та потребах треба не менше 3-4 років інтенсивної праці та ресурсів, щоб довести спортивну інфраструктуру міста до цивілізованого вигляду.

"Після довгих дискусій та аналізу сучасної збереженої та знищеної інфраструктури ми дійшли до висновку, що питання збереження на 90 % залежить від мешканців. Тому пріоритетність визначатиметься від того, наскільки мешканці хочуть спортивну інфраструктуру і наскільки вони готові за нею дивитись.
Як визначити готовність? За співфінансуванням. Якщо мешканці двору спроможуться зібрати від 5 до 10 % вартості об'єктів, значить, воно їм дійсно треба. І коли це відбудеться, вони будуть першими, хто за цим всім буде доглядати", – зазначив він.

Для початку формуватимуть мапу потреб і обговорюватимуть пропозиції. Згодом складатимуть кошториси й готуватимуть проекти в тих дворах, де мешканці перші проявлять ініціативу. Чекатимуть на тих, хто першим збере необхідну суму для співфінансування (якщо буде конкуренція, перевага надаватиметься тим, хто збере більше), і тоді виконуватимуть роботи.

У цьому році планують витратити 1,5 мільйони на дворову інфраструктуру. За таку суму ми зможемо в цьому році відновити/створити 5-7 огороджених майданчиків, 15-20 баскетбольних кілець з площадками, близько 30-ти комплексів загальнофізичної підготовки та не менше 50-ти тенісних столів. Все залежатиме від сум співфінансування та результатів тендерів.

Долучитись до наповнення спортивної дворової інфраструктури міста може кожен.

Надрукувати
мітки:
коментарів