Поділитись:

"Це станеться природно", – Вусенко про вихідну неділю на луцьких ринках

Четвер, 16 лютого 2017, 15:30
«Це станеться природно», – Вусенко про вихідну неділю на луцьких ринках

У Луцьку за допомогою системи електронних петицій лучани просили зробити неділю для ринків Луцька вихідним. Одночасно з іншою петицією лучани виступали проти змін.

У результаті обговорення за кругли столом з підприємцями та представниками церков Луцькрада вирішила поки нічого не змінювати. Тож ринки і далі працюють в неділю. Про це повідомила в ефірі телеканалу "Нова Волинь" в.о. Луцького міського голови Юлія Вусенко.

"Поки сьогодні ринки працюють. Багато лучан обґрунтовують це тим, що їм дуже зручно відвідати ринок в неділю, адже всі вони працюють і не всім вигідно закуповуватися в супермаркетах, великих торгових центрах. Звичайно, навіть деякі специфічні товари можна придбати на ринках. Якщо говорити про практику європейських міст і практику міст Західної України: Тернопіль, Івано-Франківськ, Львів, то в неділю там не працюють ринки за тією причиною, що велика кількість людей відвідує церкву. Таку тенденцію можна побачити і в Луцьку. Я думаю, це станеться природно. Адже більша частина людей сьогодні вибирає для себе суботу, аби зробити ті чи інші дії. А неділю дійсно проводить із сім'єю, родиною, ходить до храму", – зазначила Юлія Вусенко.

Як зазначила вона, можна впровадити вихідний штучно, однак гострої проблеми у цьому нема.

До того ж, додала Вусенко, ця тема тільки набирає обертів.

Надрукувати
мітки:
коментарів