Поділитись:

У Луцьку міркували, як вирішити проблему паркування в центрі

Вівторок, 21 лютого 2017, 08:59

Патрульні з представниками органів влади та громадськими активістами обговорили проблему паркування в центрі міста.

Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції у Facebook.

Зі слів інспектора Патрульної поліції Луцька Дмитра Слабенка, питання паркування в центрі міста є наболілим і актуальним. Адже полісмени виділяють дуже багато часу на оформлення адмінматеріалів саме щодо порушень ПДР, у тому числі, в центрі. За його словами, на проспекті Волі є кілька дорожніх знаків, які можна було б зняти або ж замінити, облаштувати зручні під'їзди до різних установ. Однак нині вся дорожня інфраструктура перебуває на балансі міської ради, тож це напряму залежить від органу місцевого самоврядування.

Активіст Тарас Пахолюк зауважив, що він з однодумцями розробили схему організації дорожнього руху в центральній частині міста, яку можна взяти за основу, особливу увагу звертаючи на ті місця, біля яких найбільша концентрація автомобілів: ЦУМ, поліклініка, супермаркет. Також, на його думку, варто було б встановити відповідні знаки про те, що є місця для зупинки/стоянки на вулицях Бандери та Глушець, а не лише на проспекті Волі (ці три вулиці йдуть паралельно). Звісно, всі хочуть зупинятись саме там, де їм потрібно, але ж якщо поінформувати людей, що поруч є зручні парковки, то, можливо, ситуація покращиться.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ПРИДУМАЛИ, ЯК ВИРІШИТИ ТРАНСПОРТНИЙ КОЛАПС В ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА

Цю позицію підтримав і активіст Олександр Ніколайчук, який наголосив, що необхідно виховувати культуру руху і культуру паркування, а загалом – змінювати менталітет, щоб людина зрозуміла, що, можливо, простіше припаркуватись в дозволеному місці і пройтися кілька метрів, аніж потім мати проблеми і штрафи.

Громадський діяч Сергій Шараєвський наголосив, що місто має бути комфортним, в першу чергу, для людей, адже автомобілі – це лише засоби пересування. Власне, питанням організації дорожнього руху займається і робоча група при міській раді.

Директор КП "Автопарксервіс" Олександр Мартинюк розповів, що рішенням міської ради передбачена парковка на 50 місць від вулиці Паркової до вулиці Шопена. Однак є сумнів, що водії платитимуть, тому тут необхідні спільні відпрацювання з Патрульної поліцією. Також є розроблені схеми парковок на вулицях Сенаторки Левчанівської, Кривий Вал, Градний Узвіз. "Дуже чекаємо, коли запрацює евакуатор. Сподіваємось, через 1-2 місяці він уже виїде на вулиці, зараз ще тривають приготування", - зауважив він.

Інспектор Патрульної поліції Луцька Павло Радивонік висловив думку, що рух по вулиці Богдана Хмельницького можна було б дозволити лише для громадського транспорту, а інші автомобілі могли б проїжджати вулицями Набережною чи Глушець. Також він висловив подив, чому не можна встановити обмежувальних засобів, аби водії не заїжджали на вулицю Лесі Українки, яка є пішохідною. Крім того, по документах (які є в публічному доступі), на частині Центрального ринку передбачені місця для паркування, однак там ведеться торгівля. Люди повинні знати і розуміти, хто відповідальний за такий безлад.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська закликала подавати пропозиції до плану благоустрою міста, в який зараз вносяться зміни, адже в ньому також враховуватиметься і нанесення розмітки. Також там планують прописати пункт, щоб в зимовий період в нічну пору водії не паркувались на центральних вулицях, аби спецтехніка мала змогу розчистити їх від снігу.

Заступник начальника УПП у м. Луцьку Роман Буховець зауважив, що кожна служба, кожна установа та всі активні громадяни можуть розраховувати на співпрацю з Патрульною поліцією Луцька.

"У місті близько 60 тисяч автомобілів, дуже багато – з іноземною реєстрацією. Здаються в експлуатацію новобудови, місто розвивається, але чи достатньо дбають про облаштування місць для паркування? Звісно, такого колапсу, як в столиці, у нас немає, але в час "пік" можна спостерігати "тягнучки" на мостах в напрямку вулиць Ковельської чи Шевченка. Очевидно, що такі точки концентрації необхідно розвантажувати і думати про комфорт та безпеку громадян", –наголосив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
12 березня 2024
10:01
11 березня 2024
16:45
08 березня 2024
02 березня 2024
26 лютого 2024
24 лютого 2024
18 лютого 2024