Поділитись:

Керівника тубдиспансеру, затриманого на хабарі, звинувачують ще й у неправомірності отримання посади

Середа, 27 січня 2016, 12:16
Керівника тубдиспансеру, затриманого на хабарі, звинувачують ще й у неправомірності отримання посади

Щодо правомірності призначення на посаду керівника Волинського протитуберкульозного диспансеру Юрія Валецького, якого вчора, за інформацією місцевих ЗМІ, затримали на отриманні хабаря, пропонують провести прокурорську перевірку.

Є інформація, що посадовця призначили із порушенням процедури. Про це пише видання Волинське Агентство Розслідувань з посиланням на заяву депутата Волинської обласної ради Сергія Сівака під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства 26 січня.

Він нагадав, що нещодавно під час отримання хабаря затримали головного лікаря Волинського обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання Юрія Валецького.

Читайте також: КЕРІВНИКА МЕДУСТАНОВИ ЛУЦЬКА ЗЛОВИЛИ НА ХАБАРІ

Сівак зазначив, що профільна комісія засуджує такі дії. "Це пляма на медицині Волині", ‒ вважає депутат.

Він також повідомив, що до Валецького є й інші зауваги. Мовляв посадовець був призначений головним лікарем не згідно з чинним законодавством, тобто із порушенням процедури ‒ призначення мало відбутися на основі рішення облради, а фактично було здійсненим за рішенням лише голови Волиньради.

Окрім того, Валецький відповідав не всім кваліфікаційним вимогам, які необхідні для призначення на цю посаду. "На скільки я знаю, ці вимоги не виконані", ‒ підсумував Сівак.

Тож депутат обласної ради пропонує звернутися до прокуратури та вимагати перевірки правильності призначення Валецького на посаду.

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
22 березня 2024
18 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
26 лютого 2024
22 лютого 2024