Поділитись:

У Луцьку просять контролера для перевірки квитків у маршрутках

Четвер, 23 лютого 2017, 12:19
У Луцьку просять контролера для перевірки квитків у маршрутках

У Луцьку пропонують зобов'язати управління транспорту заснувати посаду незалежного контролера для перевірки проїзних документів у пасажирів.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Вадим Слива 22 лютого 2017 року.

У Луцьку актуальним залишається питанння підвищення тарифів за проїзд в міському транспорті. Перевізники мотивують необхідність збільшення ціни низькою рентабельністю перевезень пасажирів. Але автор петиції зазначає, що вирахувати справжню рентабельність перевезень на сьогодні практично нереально, оскільки немає обліку квитків, а отже і кількості перевезених пасажирів.

"Водії пасажирам квитки не видають і лише в кінці зміни на кінцевих зупинках викидають квитки пачками або "метрами", скільки вважають за потрібне. Тому маємо таку ситуацію, коли водій перевіз (умовно) 1 000 пасажирів, власнику маршрутки відзвітував про 800, а той, в свою чергу, стверджує, що їх було 600 і що маршрут нерентабельний, вартість проїзду потрібно підіймати", – йдеться у пропозиції.

На думку автора петиції, саме тому необхідно заснувати посаду незалежного контролера для перевірки проїзних документів у пасажирів.

"Достатньо 2-4 людини на місто, які б протягом дня за випадковим вибором переходили з однієї маршрутки в іншу, перевіряли квитки у пасажирів та штрафували тих, хто їде без квитка. Це, в свою чергу, простимулює пасажирів вимагати від водія видавати квиток в обмін на отриману плату за проїзд. А оскільки квитки – це номерний документ, то можна буде прослідкувати, яку кількість пасажирів було перевезено за день", – зазначає лучанин.

Також Вадим Слива додає, що посада контролера повинна бути збережена і після впровадження в міському транспорті системи електронного квитка, щоб не було ситуації, коли замість електронної оплати водій буде пропонувати проїзд за оплату готівкою ("так простіше" або "так дешевше"), як це зараз відбувається з перевезенням пасажирів міжміськими маршрутками, де проїзд з квитком, купленим в касі, дорожчий ніж "за домовленістю" з водієм без квитка.

Одночасно контролер може перевіряти якість надання послуг перевізником, зокрема чистоту в автобусі, культуру поведінки водія, музику в салоні та інше.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцької міської ради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось

Надрукувати
мітки:
коментарів