Поділитись:

"Межі території заповідника не визначені законним чином", – Троневич

Четвер, 23 лютого 2017, 15:08
«Межі території заповідника не визначені законним чином», – Троневич

У Луцькраді пропонують включити межі заповідника в межі історичного ареалу в рамках розробки опорного історико-архітектурного плану.

Люди, які проживають в Старому місті, не можуть приватизувати свої будинки. Про це розповів начальник відділу охорони культурної спадщини Петро Троневич 23 лютого під час засідання "бюджетної" комісії.

Депутат Тарас Шляхтич розповів, що комісія вирішила для розуміння ситуації дізнатися, чи існують рішення, якими фактично затверджені межі заповідника сьогодні.

Заступник директора державного історико-культурного заповідника Віктор Баюк розповів, що робота заповідника проходить за певних документів та норм. Відтак один з основних документів про створення заповідника, який існує від 1985 року.

Щодо території заповідника, то зі слів Віктора Баюка, вона визначена також декількома документами. Серед них генплан заповідника, положення про адміністрацію заповідника, генплан розвитку заповідника.

"Наразі ні постанова Кабміну, ані жодний інший орган цих документів не скасовували і поки є територія, яка закріплена генпланом", – сказав Віктор Баюк.

Однак Петро Троневич запевнив, що меж заповідника немає.

"Я за включення меж заповідника в межі історичного ареалу. Проте я стверджую аргументовано, що на сьогодні межі території заповідника не визначені законним чином", – сказав Петро Троневич.

Зі слів Петра Троневича, територію заповідника треба включити в межі історичного ареалу, де є пам'ятки, обмеження щодо висотності забудов та інші заборони. Однак там дозволятиметься приватизація землі. Адже зараз в Старому місті існує проблема, що люди не можуть приватизувати своє житло.

Втім, незважаючи на жваве обговорення, комісія жодних рішень щодо цього не ухвалила.

Надрукувати
мітки:
коментарів