Поділитись:

Муковоз пояснив, чому досі перебуває в складі міськвиконкому

Четвер, 23 лютого 2017, 17:42
Муковоз пояснив, чому досі перебуває в складі міськвиконкому

Залишитись у складі міськвиконкому після завершення кар'єри начальника Луцького міськвідділку поліції і виходу на пенсію Ігоря Муковоза попросив особисто міський голова Микола Романюк.

Начальник Луцького міськвідділку поліції не стає автоматично за посадою членом виконавчого комітету. Це міський голова може запропонувати його кандидатуру, а міська рада вже голосує за пропозицію і обирає. Про це сказав член міськвиконкому Ігор Муковоз 23 лютого у коментарі "Конкуренту".

Ігор Муковоз розповів, що свого часу міський голова Микола Романюк запропонував йому увійти до складу виконкому і він погодився. Однак однією із його умов було те, що він матиме право вільного голосування і висловлювання своєї думки, не залежно від тієї посади, яку займав на той час.

"Коли я перестав бути начальником поліції, моя розмова з міським головою відбулась в липні. Тоді він запитав мене чи буду я лишатись членом виконкому, Я сказав, що, очевидно, варто взяти мого наступника. Микола Ярославович тоді відповів так: "Попросив би вас залишитись, адже вважаю, що ви ефективно працюєте як член виконавчого комітету". На цьому ми домовились, і розмова закінчилась. І нещодавно із ЗМІ я дізнаюсь, що в січні міським головою було підписано подання про виключення мене із членів виконкому", – прокоментував Ігор Муковоз.

Далі він пояснив, що якби Микола Романюк сказав йому, що у зв'язку з якимись обставинами він вважає, що Муковоз не може чи не повинен бути членом виконкому, то він без будь-яких заперечень написав би заяву на звільнення. Оскільки ж це йому стало відомо із ЗМІ, то Ігор Муковоз висловить свою думку з цього приводу перед депутатами Луцькради.

"Якщо депутати проголосують, то немає проблем. Я не та особа, яка тримається за посадові крісла", – зазначив Ігор Муковоз.

Нагадаємо: на одному із засідань депутатських комісій начальник відділу кадрової роботи Луцькради Віра Гудима повідомила, що екс-начальника поліції Луцька Ігоря Муковоза пропонують вивести зі складу виконкому, а його місце може зайняти керівник Луцького міськвідділу поліції Луцька Олег Кічук. Відповідний проект рішення про заміну Муковоза у виконкомі ініціював міський голова Микола Романюк ще у січні.

Надрукувати
мітки:
коментарів