Поділитись:

У Луцьку хочуть заборонити "Ласці" звозити собак з інших міст

П'ятниця, 24 лютого 2017, 10:20

Лучани вимагають заборонити КП "Ласка" привозити в Луцьк безпритульних собак з інших міст України.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Вероніка Федосова 24 лютого 2017 року.

Зі слів Вероніки Федосової, протягом 2016-2017 років служба відлову Луцького комунального підприємства "Ласка" "гастролює" містами України (Червоноград, Володимир-Волинський, Рожище, Ківерці, Кам'янка-Бузька, Біла Церква та ін.) з метою відлову вуличних безпритульних собак. Відловлені собаки доставляються в Луцьк та утримуються в притулку КП "Ласка" (вул. Мамсурова,9).

Натомість до роботи КП "Ласка" у Луцьку є чимало зауважень, зокрема:

"1. КП "Ласка" досі не вирішило проблему присутності безпритульних собак на вулицях м. Луцьк, і тому десятки лучан власним коштом мусять рятувати тварин – лікувати, годувати, стерилізувати і т.д.

2. Відловлені КП "Ласка" в інших містах собаки утримуються в місцевому притулку по вул.Мамсурова, 9 коштом лучан – коли для вуличних собак м.Луцька в даному притулку немає належних умов і немає достатньо місця, а керівник КП "Ласка" періодично скаржиться на нестачу фінансування та нестачу робочих рук в притулку.

3. Бездоглядні собаки з інших міст можуть стати причиною спалаху епідемій, в т.ч. можуть бути носіями смертельного для людей сказу (в м. Ківерці Луцького р-ну у вересні 2016 року було лабораторно підтверджено сказ у домашніх тварин, а в 2014 році від укусу безпритульного пса там же померла 4-річна дитина).

4. Безпритульні собаки на вулицях Луцька постійно страждають від рук живодерів, їх труять люди, вчиняючи самосуд та обираючи власні методи боротьби з безпритульністю, – тому КП "Ласка" в першу чергу має опікуватись тваринами у м. Луцьк", – зазначається в петиції.

Автор петиції просить "розглянути дану ситуацію та дати оцінку ризиків для мешканців Луцька внаслідок такої діяльності КП "Ласка" і надати відповідь:

1.Управління охорони здоров′я Луцької міської ради.

2.Управління ветеринарної медицини м. Луцька.

А також розглянути дане питання у відповідних комісіях Луцької міської ради та дати обгрунтровану відповідь необхідності такої самодіяльностіі КП "Ласка" поза межами Луцька:

1. Постійна комісія міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

2. Постійна комісія міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

3. Постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

4. Постійна комісія міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів".

До кінця збору підписів залишилось

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
07 березня 2024
06 березня 2024
04 березня 2024
03 березня 2024
02 березня 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
17 лютого 2024