Поділитись:

У Луцькраді запевнили, що не будуть піднімати вартість проїзду до 5 гривень

Середа, 01 березня 2017, 13:30

На найближчому засіданні міськвиконкому голосуватимуть за підвищення тарифу за проїзд в громадському транспорті на 4 гривні – і ні на копійку більше.

На сьогодні немає жодних економічних обгрунтувань для тарифу більшого аніж 4 гривні. Про це сказав "Конкуренту" заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко 1 березня.

Він додав, що управління транспорту і зв'язку проводило дослідження пасажиропотоку, результати якого показали, що тариф має бути в районі 3,70 – 3, 80 гривень. Більшість з маршрутів "виходять" на 4 гривні. Тому із розрахунків транспортного управління і антимонопольного комітету підстава для підвищення тарифу на 4 гривні є, але ні на копійку більше.

"Ні 4,50 гривень, ані 5 гривень – це абсолютно необґрунтовані вимоги. Тому наша позиція залишається незмінною: коли буде призначене засідання виконкому, ми будемо виносити той проект рішення, який погодив антимонопольний комітет", – сказав Сергій Григоренко.

Також Григоренко зауважив, що перевізники просили зібрати засідання виконкому, якомога швидше, щоб пояснити критичну ситуацію з транспортом і те, що підняття тарифу важливе для того, аби вони змогли оплатити заборгованість за паливно-мастильні матеріали.

"З іншого боку я розумію, що в транспорту непроста ситуація. Там дійсно зросло пальне, тому ще раз кажу: наша позиція грунтується на розрахунках, і ми не керуємось емоціями чи політикою. 4 гривні – це обґрунтовано", – сказав Сергій Григоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЛУЦЬКУ МОЖУТЬ "ЗУПИНИТИСЯ" МАРШРУТКИ, – ПЕРЕВІЗНИК

Надрукувати
мітки:
коментарів