Поділитись:

Тайський боксер із Луцька розповів про "бій восьмируких" (відео)

Середа, 01 березня 2017, 17:08

"Тайський бокс – не олімпійський вид спорту, а отже і на державну підтримку не варто сподіватися", – розповідає срібний призер чемпіонату світу з тайського боксу, луцький тренер Сергій Снитюк.

"Тайський бокс – це бойове мистецтво "муай-тай". Ще воно називається "бій восьмируких", тому що використовуються лікті, коліна, руки і ноги", – розповів тренер Громадському. Волинь.

Із його слів, у поєдинку немає особливих обмежень, тому учасникам не доводиться вивчати величезний набір правил бою.

У спортзалі тренуються різні спортивні клуби. Тут також проходять навчання зі змішаних єдиноборств. Однак, на всіх поширюється так званий "сухий закон": спортсмени є прихильниками здорового способу життя, тому відмовляються від вживання алкоголю. Віковий склад луцьких "боксерів" також різноманітний: від маленьких дітей до чоловіків та жінок за 40. У залі діє група "Здоров'я": батьки, які відмовилися просто чекати, поки закінчиться тренування дітей, і самі почали долучатися до спорту.

Сергій Снитюк наголошує, що піднімати цей вид спорту у Луцьку доводиться власними силами. Допомагають небайдужі батьки, а також – відомий луцький боксер Богдан Мороз, який зараз тренує спортсменів у США. Коштів від держави можна очікувати не раніше 2024 року, коли тайський бокс вперше буде представлений на олімпійських іграх.

Надрукувати
мітки:
коментарів