Поділитись:

"Можливо це спосіб боротьби за парафіян", – волинський владика про вислови митрополита Михаїла

Неділя, 12 березня 2017, 11:35

Свого часу Митрополит Луцький і Волинський Михаїл заявляв, що "кожна свічка, куплена у храмі Московського патріархату, це – куплений патрон для вбивства наших дітей".

Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл прокоментував ці слова, зазначивши, що проблема надумана і, можливо, це такий спосіб боротьби за парафіян.

Про це він сказав в інтерв'ю суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" у п'ятницю, 10 березня.

"Тяжко коментувати, знаючи, цим це пояснюється. Якщо я купляю свічку, і гроші йдуть на вбивство, тоді його слова вірні. Але гроші, за які люди купляють свічки, залишаються в нашій церкві. Як це пов'язано взагалі з Московським патріархатом? А потім було сказано, що "молитеся на мові окупанта"... Ми молимося на церковнослов'янській мові. Це мова церкви. На цій мові ніколи слов'янські народи не розмовляли в побуті: говорили нею тільки з Богом.

Незрозуміло, чим мотивовані такі заяви. Якби хоч одна копійка йшла в Московський патріархат, але цього немає. Треба запитати у владики Михаїла, звідки така думка. Зараз дуже легко перевірити в електронному вигляді всі фінансові потоки. Це надумана проблема. Можливо це спосіб боротьби за парафіян? Якщо це так, то він недостойний", – підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У НАС ІЗ МОСКОВСЬКИМ ПАТРІАРХОМ МОЛИТОВНЕ ЄДНАННЯ", – ВОЛИНСЬКИЙ ВЛАДИКА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РОЗКОЛ" МІЖ ПАТРІАРХАТАМИ Є ДО ЦЬОГО ЧАСУ – ЄПИСКОП ВОЛИНСЬКИЙ І ЛУЦЬКИЙ НАФАНАЇЛ

Надрукувати
мітки:
коментарів