Поділитись:

Депутати Луцькради висловили свою позицію щодо подій у Волинській ОДА

Вівторок, 14 березня 2017, 14:40

Депутати Луцькради хочуть підготувати звернення щодо підтримки блокади торгівлі з окупованими територіями та підтримки вимог активістів.

Голови фракцій Луцькради підтримують дії активістів, які прийшли у Волинську ОДА, щоб висловити своє обурення з приводу розбитого силами СБУ і спецпідрозділу поліції КОРД, редуту на станції Кривий Торець. Про це вони говорили на погоджувальній раді 14 березня, яка відбулась у Луцькраді.

Напередодні у стінах Волинської ОДА активісти вимагали звільнити затриманих учасників блокади, невідкладно винести на розгляд ВР України питання про звільнення Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова; звільнити із займаної посади заступника голови Національної поліції України В'ячеслава Аброськіната звільнити голову СБУ Василя Грицака та його заступника й керівника Антитерористичного центру при СБУ Віталія Малікова.

"Ситуація, яка склалась в ОДА потребує прийняття окремого звернення до Президента та Верховної Ради від Луцькради", - сказала секретар Луцькради Юлія Вусенко.

Голова фракції "Народний контроль", запропонував підтримати вимоги активістів. Він додав, що не зважаючи на те, що учасників блокади звільнили, кримінальні справи досі не закриті. Тому Павло Данильчук запропонував не відкладати це питання і розглянути його вже сьогодні на позачерговій сесії.

За словами голови фракції "Свобода" Миколи Федіка дії із затриманням учасників блокади, нагадують ситуацію із тим, коли Янукович розігнав студентів з Майдану.

"Ми підтримуємо блокаду і звернення треба підписати", – сказала депутат Алла Надточій.

Юлія Вусенко запропонувала депутатам піти на сесію облради і також висловити свою пропозицію стосовно ситуації, що склалась, а за звернення проголосувати на позачерговій сесії міськради, яка відбудеться 15 березня.

Надрукувати
мітки:
коментарів