Поділитись:

Бійка у Луцькраді: подробиці

Четвер, 16 березня 2017, 14:35

Під час позачергової сесії Луцької міської ради, в стінах мерії виник конфлікт між громадськими активістами: член Громадської ради при Волинській ОДА, голова ГО "Спілка інвалідів "Плече в плече" Владислав Волох стверджує, що до нього було застосовано фізичний вплив зі сторони "самооборонівця" Сергія Рижкова.

Ділове видання Волині "Конкурент" вирішило розібратися у ситуації та поспілкувалася з двома чоловіками, які виклали свої версії подій.

Владислав Волох стверджує, що на засіданні до нього "причепилася якась дівчина" (журналістка Ольга Валяник), вимагаючи, щоб він представився.

"Я не хотів нікого провокувати і вирішив просто піти. Проте моєму пересуванню завадив пан Рижков, який сказав, що я нетверезий та попросив залишитися на місці. Я пояснив, що у мене хвора спина, через що мені важко довго стояти та сидіти, та пішов далі. Незважаючи на мої слова, він продовжував перешкоджати. Внизу, біля дверей, Рижков почав штурхати мене по ребрах якимось предметом, мотивуючи свої дії тим, що належить до "Самооборони Волині", – розповів член Громадської ради.

Свою чергою, Сергій Рижков, підтвердив, що намагався затримати Волоха, проте відкинув усі звинувачення в побитті.

"Я помітив, що у коридорі виник конфлікт. Ольга Валяник та Аріна Крапка знімали на відео якогось чоловіка. Він виривався та хапав їх за одяг. Його очі дуже виблискували, тому я подумав, що він може бути в стані сп'яніння", – каже активіст.

Щоб розібратися у ситуації, Рижков викликав поліцію.

"Він порадився з Волянюком (прес-секретар ГО "Варта порядку" – К) і почав втікати. Я пішов за ним, намагаючись його зупинити. Внизу, біля виходу, був заступник міського голови Юрій Моклиця, який все бачив. На дворі стояв Ігор Алексеєв з компанією, вони знімали на телефони, як я доганяю того чоловіка. Ми вже потім подумали, що це могла бути спланована провокація", – розповідає Рижков.

"Коли ми були у міськвідділі, туди приїхав Волянюк з журналісткою, яка не представилася, пофотографувала мене і пішла. Волох казав слідчому, що я його бив, я ж пояснив, що просто намагався зупинити. Навіщо мені його бити? Там було 150 людей, які все бачили", – резюмував самооборонівець.

Надрукувати
мітки:
коментарів