Поділитись:

Пояснили, чому в Старому місті не працює система обмеження руху

Четвер, 16 березня 2017, 17:00
Пояснили, чому  в Старому місті не працює система обмеження руху

Директор "Ельбе УА" Костянтин Пастухов пояснив, що систему парковок в Старому місці не можуть запустити через те, що схема руху в цій частині міста була зроблена некоректно.

Фірма "Ельбе УА" свого часу виграла конкурс на організацію системи парковок в Старому місті та встановила відповідне обладнання ще восени минулого року. Втім досі система не може працювати. Про це "Конкуренту" розповів директор фірми "Ельбе УА" Костянтин Пастухов.

Він пояснив, що систему парковок в Старому місті не можуть запустити, бо схему руху там зробили некоректно. Про що неодноразово скаржилися мешканці та відвідувачі на туристичних автобусах, які не могли виїхати вузькими вулицями Старого міста. Тому її втрете, вже за кошти інвестора, коригували і ще до цього часу не погодили в поліції.

З його слів, також другою причиною є те, що ще не відреставрована вулиця Драгоманова, яку навіть не включили в список доріг, які підлягають реставрації. Хоча, відповідно до одного із пунктів рішення виконкому "Про врегулювання обмеження проїзду транспорту на територію державного історико-культурного заповідника у Луцьку", департамент ЖКГ повинен здійснити до початку введення в експлуатацію системи контролю обмеження руху: обстеження, розширення та ремонт дорожнього покриття в межах доріг, відповідно до проекту-схеми дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СТАРЕ МІСТО – НОВІ ПАРКОВКИ: КОМУ, ЗА ЩО І СКІЛЬКИ ПЛАТИТИ

"Ціла вулиця Драгоманова та Ринкова площа залишається до цього часу невідреставрованими. Раніше обіцяли, що цю вулицю треба зробити насамперед, однак питання, мабуть, не на часі. Також хочу зауважити, що система обмеження руху не може працювати частково, до того ж аварійна ситуація, що виникла на вулиці Братковського, показала, що в обов'язковому порядку має бути ще один проїзд в Старе місто. Систему контролю руху, як знак, "темним пакетом" не закриєш, її доведеться вимикати, а це додаткові збитки підприємству, так само, як змонтоване обладнання, яке простоює ще з літа 2016 року" – сказав Костянтин Пастухов.

Він додав, що говорив з директором, який сказав, що буде старатися кошти, виділені на ремонт Кафедральної, спрямувати на реставрацію вулиці Драгоманова.

Начальник департаменту ЖКГ Юрій Крась сказав, що цієї вулиці немає в переліку затверджених на капітальний ремонт. Однак, з його слів, одна вулиця "не робить погоди" і не має значного впливу на те, аби запустити систему паркування.

"У планах Драгоманова не передбачена рішенням сесії міської ради. Бо ж ми керуємось рішенням сесії, і там є затверджений перелік вулиць, де буде здійснюватися капітальний ремонт. Але думаю, що ми вийдемо з пропозицією, щоб завершити вулицю Драгоманова в цьому році", – відповів Юрій Крась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКУ БІЛЯ ЗАМКУ ЛЮБАРТА ЗАПРАЦЮВАЛА ПЛАТНА ПАРКОВКА

Надрукувати
мітки:
коментарів