Поділитись:

У Луцьку оштрафували ресторан "Грузинський дім"

Понеділок, 20 березня 2017, 13:07

Управління Держпраці у Волинській області провели позапланову перевірку у ПП "Грузинський дім".

Перевірка відбувалася на виконання доручення Держпраці України щодо використання праці іноземців та осіб без громадянства, – йдеться у повідомленні на сторінці відомства у Facebook.

Під час перевірки встановлено, що у трудових відносинах з підприємством перебували два іноземці, на застосування праці яких видано необхідні дозволи Волинським обласним центром зайнятості. Також виявили порушення законодавства з питань праці щодо двох працівників-іноземців.

Зокрема, під час перевірки не надано табелів обліку робочого часу, відомостей нарахування та виплати заробітної плати, чим порушено вимоги КЗпП України та Закону України "Про оплату праці".

Також відсутні документи, які б засвідчували нарахування та виплату компенсацій за невикористані дні щорічної відпустки, за відпрацьований час, що є порушенням ст. 83 КЗпП України. Посадовим особам Управління не вдалося встановити дотримання строків розрахунку при звільненні одного з працівників у зв'язку з відсутністю відомостей виплати заробітної плати.

Один з іноземців приступив до виконання обов'язків, згідно дозволу на працевлаштування, на посаді пекаря, проте в наказі про прийняття на роботу відсутня назва роботи, на яку від прийнятий та режим його роботи.

Посадові Управління Держпраці видали керівництву ПП "Грузинський дім" обов'язковий до виконання припис із вказаними порушеннями вимог законодавства про працю і зобов'язали усунути порушення у строки, визначені законодавством України. За виявлені порушення приватне підприємство "Грузинський дім" притягнуто до відповідальності, яка передбачена статтею 265 КЗпП України.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
14 березня 2024
12 березня 2024
09 березня 2024
06 березня 2024
26 лютого 2024
25 лютого 2024
20 лютого 2024