Поділитись:

Безробітних у Луцьку хочуть залучати до прибирання міста

Середа, 22 березня 2017, 09:56

У Луцьку пропонують залучати безробітних до сезонного прибирання дворових територій.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєструвала Ніна Мартинова 21 березня 2017 року.

Автор петиції зазначає, що щороку після зими Луцьк стикається з проблемою сміття. Комунальні служби самотужки не можуть вирішити цю проблему. Хоч у місті час від часу організовуються окремі заходи з прибирання, в яких беруть участь волонтери, учні, студенти, проте системного характеру вони не набули.

Зважаючи на високий рівень офіційного безробіття в Луцьку, автор пропонує активніше використовувати форму громадських робіт, коли безробітні на певний період залучаються до корисної суспільної діяльності і за це отримують певні кошти.

Відповідно до статті 22 Закону України "Про зайнятість населення", одним з основних завдань центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, його територіальних органів є, зокрема, участь в організації проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру та додаткове сприяння у працевлаштуванні окремих категорій громадян, які неконкурентоспроможні на ринку праці.

Тож лучанка пропотує Луцькій міській раді винести питання щодо організації проведення громадських робіт, зокрема по сезонному (весняному та до державних свят) прибиранню дворових територій, парків, кладовищ, зон відпочинку, придорожних смуг, територій підприємств, які будуть оплачуватися за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, підприємств, установ та організацій, а також міського бюджету.

Особливу увагу приділити працевлаштуванню на ці та інші роботи тимчасового характеру (діловодство, догляд за хворими тощо), зокрема, людей, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, в тому числі внутрішньо переміщених осіб, інвалідів та учасників АТО. Також, на думку автора, потрібно визначити перелік видів робіт та перелік підприємств, установ, організацій, за участю яких планується організація громадських робіт у 2017 році.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцької міської ради, її повинні підписати мінімум 300 осіб.

До кінця збору підписів залишилось
Надрукувати
мітки:
коментарів