Поділитись:

Проблеми теплопостачання у Луцьку вирішуватиме спеціальна комісія

Четвер, 23 березня 2017, 10:33

Питання енергоефективності та енергоощадності відтепер ДКП "Луцьктепло" вирішуватиме спільно із активними головами ОСББ. Для цього у місті створили спеціальну комісію, що регулюватиме проблемні питання в сфері теплопостачання.

Це відбулося 21 березня під час семінару "Модернізація системи опалення: від планів до дій" у Центрі енергоефективності та енергозбереження, – повідомляється на сайті підприємства.

Заступник директора ДКП "Луцьктепло" з комерційних питань Віктор Мельник розповів про плани підприємства щодо покращення теплопостачання у Луцьку та запропонував скористатися послугами, що надаватимуться у міжопалювальний період. Зокрема, наголошувалося на необхідності промивки внутрішньобудинкових мереж. Це дозволить постачати якісний теплоносій та гарячу воду в кожну домівку.

Також піднімалися і проблемні питання, з якими постійно звертаються мешканці як до голів ОСББ, так і до працівників ДКП "Луцьктепло".

"От скаржаться на холодні батареї, малі діти мерзнуть… Я поясню, чому це буває у більшості випадків. Іде людина на роботу і призакриває запірну арматуру, щоб "будинок економив". Хоча це – заборонено усіма нормами! Він закрив, бо йде на роботу і йому не потрібно опалювати його квартиру. А в цей час в іншій квартирі мерзнуть діти. І кому скаржаться? Звичайно, нам. І таких скарг дуже багато. Ми приходимо до будинку, заміряємо температуру на вході, на виході – усе в нормі", – прокоментував Віктор Мельник.

"Люди часто самовільно втручаються у систему теплопостачання й всю провину скидають на голів ОСББ чи на "Луцьктепло. Іноді дуже складно розібратися, хто насправді винен. Комісія якраз займатиметься цими проблемними питаннями", – додала голова правління Асоціації ОСББ "Лучани" Юлія Сабатюк.

Наразі в Україні не розроблено нормативних актів, згідно з якими можна було б винних притягнути до матеріальної відповідальності за це порушення. Вирішення цього питання ініціюватимуть на рівні органів місцевого самоврядування.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
15:34
11:39
13 березня 2024
10:55
12 березня 2024
16:16
27 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
06 грудня 2023
29 жовтня 2023
11 жовтня 2023