Поділитись:

У Луцьку хочуть удосконалити "мистецьку вулицю"

Понеділок, 27 березня 2017, 16:14

У Луцькраді хочуть визначити роботу народних майстрів, які працюють на "мистецькій вулиці" у юридичній площині.

Новостворений відділ менеджменту та креативних індустрій департаменту культури Луцької міської ради на чолі з Юлією Євпак куруватиме роботу з "мистецькою вулицею". Про це йшлось під час круглого столу 27 березня.

Юлія Євпак звернулась до народних майстрів, букіністів та інших, хто наповнює "мистецьку вулицю", з проханням висловити свої ідеї та побажання щодо того, чим можна наповнити цю вулицю.

"Була ідея залучити музик, танцювальні колективи, візуальне мистецтво і робити якісь антракції з дизайном", – сказала Юлія Євпак.

Начальник департаменту культури Луцькради Тетяна Гнатів сказала, що круглий стіл зібрали для того, щоб удосконалити проект, аби він став дійсно якісним мистецьким простором.

Майстриня народного мистецтва Юлія Богданова сказала, що варто було б запросити на це засідання усіх майстрів, без яких "мистецька вулиця" просто бути не може.

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай сказала, що є закон про народні художні промисли, і там чітко прописаний статус майстра – це має бути або юридична особа, або самозайнята особа.

"Коли ви хочете продавати свої вироби, то однозначно маєте бути зареєстрованим суб'єктом господарювання", – сказала Наталія Рибай.

Втім Юлія Богданова сказала, що народних майстрів має підтримувати міська влада, адже вони не продають, а презентують народну творчість. Однак часто народні майстри зіштовхуються з тим, що до них підходить муніципальна поліція і вимагає показати договори та інші дозвільні документи, які має мати при собі звичайний продавець.

Тетяна Гнатів сказала, що результатом круглого столу має бути звернення до керівництва Луцьради і наступним кроком буде створення робочої групи.

Надрукувати
мітки:
коментарів