Поділитись:

У Луцьку слідчого-хабарника посадили під домашній арешт (фото, відео)

П'ятниця, 31 березня 2017, 18:26

Старшого слідчого Луцького відділу поліції Олександра Карпука, якого нещодавно затримали на отриманні 2000 доларів США хабара, посадили під домашній арешт. Також суд арештував вилучене під час затримання та обшуку у службовому кабінеті майно поліцейського та відсторонив його від посади.

Про це йдеться в ухвалах Луцького міськрайонного суду від 23 березня, – повідомляє видання "Четверта влада".

Нагадаємо: правоохоронці 22 березня затримали при одержанні неправомірної вигоди в сумі 2000 доларів США старшого слідчого слідчого відділу Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області Олександра Карпука.

З`ясувалося, що правоохоронець систематично вимагав та одержував "данину" від волинянина за вчинення в інтересах останнього дій з використанням наданої йому влади. Проти слідчого відкрили кримінальне провадження.

Після затримання слідчий прокуратури Волинської області звернувся до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу поліцейському у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У суді слідчий прокуратури зазначив, що поліцейському інкримінується два епізоди отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення іншою особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Перший відбувся 21 березня, коли поблизу приміщення Головного управління Нацполіції у Волинській області, Олександр Карпук отримав від громадянина хабар в сумі 200 доларів США. За курсом НБУ це становило 5377,56 гривень.

Другий епізод трапився вже наступного дня. 22 березня близько 12 години 30 хвилин знову ж таки поблизу приміщення ГУНП України у Волинській області за вплив на прийняття рішення іншою особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поліцейський отримав від громадянина неправомірну вигоду уже в сумі 2000 доларів США, що становить 53 702,12 гривень. Тоді ж Олександра Карпука і затримали працівники прокуратури, СБУ та Управління внутрішньої безпеки Нацполіції.

Також слідчий прокуратури зазначив, що 23 березня поліцейському вручили письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом). За цією статтею йому загрожує штраф від 12 750 до 25 500 гривень або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Слідчі припускають, що підозрюваний може переховуватися від органів слідства, а також впливати на своїх колег та інших людей, показання яких можуть мати важливе значення у справі, тому попросили обрати йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Зрештою, суддя Луцького міськрайонного суду Василь Ковальчук прислухався до аргументів адвоката та самого підозрюваного стосовно того, що на його утриманні перебуває двоє малолітніх дітей, а тому в денну пору доби йому потрібно відлучатися з дому.

Суддя ухвалив застосувати до поліцейського запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці і заборонити йому залишати місце проживання із 22 години вечора до 6-ї ранку.

Крім того, той же суддя Василь Ковальчук ухвалив накласти арешт на вилучені під час затримання та обшуку у службовому кабінеті поліцейського кошти: 2000 доларів отриманих у вигляді хабара та 300 доларів знайдених в Олександра Карпука при затриманні. Також арештували 214 гривень, знайдених в підозрюваного, два мобільні телефони, службове посвідчення поліції, флешку, посвідчення Учасника бойових дій та інше майно. Поки що на час слідства до 19 травня поліцейського відсторонили від посади.

Довідково:

Олександр Карпук в поліції працює вже не один рік. Свого часу він очолював слідчий відділ Луцького районного відділення УМВС у Волинській області, згодом працював першим заступником начальника – начальником слідчого відділу Луцького міського відділу міліції.

Атестацію у 2016 році Олександр Карпук пройшов – його вирішили понизити на посаді, проте в органах поліції він залишився. У липні минулого року його призначили на посаду старшого слідчого слідчого відділу Луцького відділу поліції у спеціальному званні полковника поліції.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
18 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
26 лютого 2024
22 лютого 2024
20 лютого 2024
19 лютого 2024