Поділитись:

Толік став символом зради і розчарування, – дружина Тимощука

Субота, 01 квітня 2017, 17:17

Надія Навроцька, яка перебуває у процесі розлучення з Анатолієм Тимощуком, прокоментувала петицію про позбавлення її чоловіка звання "Почесний громадянин Луцька".

Свій коментар з цього приводу вона опублікувала у мережі Facebook.

Нагадаємо: обурення громадськості викликав той факт, що лучанин, вихованець волинського футболу Анатолій Тимощук у час війни на сході України вирішив працювати тренером ФК "Зеніт", власником якого є російська державна корпорація "Газпром". Тож на сайті міськради з'явилась петиція про позбавлення його звання "Почесний громадянин міста Луцьк". За день після реєстрації звернення набрало майже половину необхідних голосів.

"До дня народження Толіка вдячні громадяни міста Луцька подарували йому більше ніж 300 підписів за те, щоб ініціювати розгляд петиції про позбавлення звання "Почесного громадянина міста". – написала ще поки дружина футболіста.

Зі слів Надії Навроцької, це цілковито заслужений подарунок від рідного міста.

"Адже останніми роками з'явилася ціла Алея Героїв на цвинтарі з тілами наших кращих чоловіків, що віддали за свою країну найдорожче, що мали - своє життя. А ще вони віддали за нашу країну шматочки щастя своїх дітей, що не побачать їх уже ніколи, віддали спокій та радість СВОЇХ батьків, коханих та близьких... віддали ЗА КОЖНОГО з нас. А в той самий час звання "Почесного громадянина" Луцька та іменну стрілецьку зброю від Президента України Петра Порошенка має Толік Тимощук, який наразі зробив свій вибір, пов'язуючи своє життя та бізнес з тією країною, з боку якої летять смертельні кулі і снаряди у бік українських хлопців", – зазначається у дописі.

"Званням "Почесного громадянина" міська громада майже 10 років тому нагородила Толіка за спортивні досягнення у футболці "Зеніта" та український прапор, який він одягав на себе під час нагородження. Тим самим він демонстрував єдність зі своєю країною та співвітчизниками, але останніми роками прапор зник навіть під час святкування великих перемог. Чи можна зараз уявити Толіка з прапором під час нагородження?

Але справа не у прапорі. У нас досить чемпіонів брехні, що готові будь-що демонструвати патріотичну атрибутику, бити себе в груди, а потім проявляти свою зрадницьки підлу чи лицемірну сутність при нагоді.

Склалася дуже унікальна історична ситуація, коли люди хочуть позбавити звання і мають багато питань до громадянської позиції свого співвітчизника. Чи був хоча б хтось до сьогодні позбавлений звання "Почесний громадянин"? Ні, жодної людини серед майже трьох десятків, яким це звання було надано. Зараз Толік має змогу увійти в історію і здобути нове досягнення у своєму житті, стати першим і єдиним в історії Волині, а може і всієї України, позбавленим звання "почесний громадянин", на мою думку, таким собі символом зради і розчарування свого народу...

Сам факт такого волевиявлення народу і петиція є прецедентною.

Як лучанка, я щиро вдячна своїм землякам за справедливу, рішучу та сміливу проявлену громадянську позицію", – написала Надія Навроцька.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
18 березня 2024
27 грудня 2023
26 грудня 2023
15 грудня 2023
06 грудня 2023
04 грудня 2023
05 листопада 2023
17 жовтня 2023
16 жовтня 2023