Поділитись:

"Запропонуйте краще рішення", - Мустафа Найєм про зарплати поліцейських

Понеділок, 01 лютого 2016, 15:00

Народний депутат України Мустафа Найєм погоджується, що несправедливо коли поліцейський, який пройшов кількамісячні курси отримує вдвічі більше, аніж лікар, який вчився шість років, однак переконаний – що кращого рішення поки немає.

У Луцьку Мустафа Найєм перебував в рамках початку переатестації нової поліції на Волині. Процес атестації співробітників ГУ Національної поліції у Волинській області планується завершити до кінця березня 2016 року.

В інтерв'ю журналістам ділового видання "Конкурент" Мустафа Найєм висловив свою думку щодо питання, яке озвучив нещодавно на ток-шоу "Протилежний погляд" місцевий громадський активіст Ігор Алексєєв. Він вважає несправедливим те, що лікарі чи освітяни, які здобувають освіту 5-7 років, заробляють в середньому 2 тисячі гривень, а поліцейські, пройшовши кількатижневу підготовку, отримуватимуть близько 10 тисяч.

"Я б це розділив на дві частини: перше – констатація факту. Так – це неправильно, і не справедливо. Тепер друга частина – відповідь людям на таке запитання досить проста – запропонуйте краще рішення! Що ви пропонуєте зараз - залишити всім погані зарплати або все ж таки комусь підняти, якщо ми можемо. Якщо людина каже, що всім залишити погані зарплати – це не моя людина, я не хочу з цією людиною спілкуватись, бо це лицемірство. Тому давайте визначимо до чого ми рівняємось: рівнятись до нижчої соціальної ланки - це неправильно. Давайте рівнятись до того, до чого ми можемо і прагнемо. Так сталось, що єдине міністерство яке системно робить якісь реформи - це Міністерство внутрішніх справ. Це правда.Саме тому вони отримують якісь бонуси. Наприклад, якщо міністр охорони здоров'я пан Квіташвіллі прийшов би з ідеєю переформатування всієї галузі, залучив для цього донорські гроші та запропонував би дуже швидкі результати, які може побачити кожна людина в країні і не отримав би грошей - тоді так, в мене буде питання", - сказав Мустафа Найєм.

Повну версію інтерв'ю читайте згодом.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14:14
15 квітня 2024
13 квітня 2024
10:00
12 квітня 2024