Поділитись:

Луцькій міськлікарні потрібно 2,5 мільйони на рентгенівську трубку (фото)

Вівторок, 11 квітня 2017, 17:52
Луцькій міськлікарні потрібно 2,5 мільйони на рентгенівську трубку (фото)

Керівництво КЗ "Луцька міська клінічна лікарня" звернулось до депутатів міськради, аби вони розгянули можливість виділення коштів на придбання обладнання для забезпечення безперебійної роботи ангіографічної установки.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Це питання обговорили під час виїзного засідання постійної депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, у якому взяли участь депутати Алла Надточій, Анна Мовяк, Тетяна Янчук, Майя Шостак, а також Віктор Ящук, Микола Дендіберін і Богдан Богонос.

Головний лікар Лариса Духневич розповіла, що Луцька міська клінічна лікарня є багатопрофільною ургентною медичною установою, яка надає допомогу не лише жителям Луцька, а й волинянам. З її слів, ангіографічна установка використовується насамперед для проведення кардіологічних втручань пацієнтам з інфарктом міокарда, які потребують невідкладної допомоги. ЇЇ експлуатацію розпочали у 2013 році. За чотири роки проведено понад 2000 процедур. Проведення ангіографічних процедур здійснюється безкоштовно, пацієнт оплачує лише витратні матеріали. Сьогодні у рентгенохірургічному блоці лікарні виникли технічні проблеми з рентгенівською трубкою в ангіографічній установці. За даними фахівців ТОВ "УМТ+", які здійснюють технічне обслуговування апарату, орієнтовний термін функціонування трубки складає від 2 до 4 місяців. Орієнтовна вартість нової рентгенівської трубки – 2 492 280 грн.

Зупинка обладнання може призвести до значного погіршення надання допомоги пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями, передовсім з інфарктом міокарда, та зруйнувати налагоджену систему надання допомоги пацієнтам з гострою коронарною патологією, відновлення якої потребуватиме багато часу, зусиль та фінансових ресурсів.

Як повідомів керівник обласного центру кардіоваскулярної патології, доктор медичних наук, професор Андрій Ягенський, з 2014 року налагоджена система надання допомоги пацієнтам з інфарктом міокарда із залученням Центру екстреної медичної допомоги, інших лікувальних закладів. У 2016 році було здійснено 748 ангіографічних процедур, з них 257 стентувань, з яких 210 – пацієнтам з інфарктом. Загалом в 2016 році з усіх стентувань пацієнтам з гострим коронарним синдромом, проведених в області, 83 % здійснено у КЗ "Луцька міська клінічна лікарня".

Працівники рентгенохірургічного блоку зазначили, що обладнання є багатофункціональним. Воно дозволяє не лише надавати невідкладну допомогу пацієнтам із гострим інфарктом міокарда, а й використовується для лікування інших важких захворювань.

У підсумку члени комісії рекомендували внести на розгляд чергової сесії Луцької міської ради питання у частині внесення змін до бюджету міста, що стосуються виділення коштів на придбання нового обладнання для забезпечення безперебійної роботи ангіографічної установки.

Луцькій міськлікарні потрібно 2,5 мільйони на рентгенівську трубку (фото)Луцькій міськлікарні потрібно 2,5 мільйони на рентгенівську трубку (фото)Луцькій міськлікарні потрібно 2,5 мільйони на рентгенівську трубку (фото)Луцькій міськлікарні потрібно 2,5 мільйони на рентгенівську трубку (фото)Луцькій міськлікарні потрібно 2,5 мільйони на рентгенівську трубку (фото)

Читайте також: СКІЛЬКИ ЗАРОБИЛА ГОЛОВНИЙ ЛІКАР ЛУЦЬКОЇ МІСЬКЛІКАРНІ У 2016 РОЦІ

Надрукувати
мітки:
коментарів