Поділитись:

"Тигрес" пішов на поступки жителям Липин

Середа, 12 квітня 2017, 12:50
«Тигрес» пішов на поступки жителям Липин

Група компаній "Тигрес" і Липинська сільська рада підписали Меморандуму про співпрацю та взаємне порозуміння між.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ВОДА.

Нагадаємо: під час чергового прийому громадян до голови ОДА Володимира Гунчика звернулися жителі села Липини Луцького району, які виступали проти виробництва пластмаси та пластмасових іграшок ТОВ "Тигрес Люкс" поблизу житлових будинків. Тим паче, що під час будівництва фабрики, передбачалось пошиття м'якої іграшки, але згодом у виробництві почали використовувати пластмасу, що буцімто має негативний вплив на здоров'я людей. Окрім того, планувалось збільшення виробництва пластмаси з 1500 до 3600 тонн пластмаси на рік.

Відтак, управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації доручили перевірити дозвіл ТОВ "Тигрес Люкс" на шкідливі викиди 2012 року. А також протягом 10 днів організувати перевірку щодо дотримання всіх екологічних вимог відповідним підприємством.

У результаті підписано Меморандум про співпрацю та взаємне порозуміння між Липинською сільською радою та групою компаній "Тигрес".

Згідно з Меморандумом, група компаній "Тигрес" зобов'язались: не збільшувати виробничі потужності із виготовлення елементів з полімерних матеріалів до пластмасової іграшки на території с. Липини та розвиток потужностей винести за межі села; надати вільний доступ та сприяння представникам Липинської сільської ради та територіальної громади с. Липини у проведені моніторингу виробництва виробів з пластмаси; побудувати шумопоглинаючу огорожу висотою 4,5 м. від житлової забудови до 30.09.2017 року; сприяти економічному розвитку та розбудові інфраструктури села тощо.

Своєю чергою, Липинська сільська рада, в особі голови Богдана Гусака, зобов'язується не створювати штучних перешкод у діяльності групи компаній "Тигрес" та забезпечити повне сприяння і підтримку у їх розвитку та інше.

Надрукувати
мітки:
коментарів