Поділитись:

Луцьк претендує отримати кредит на оновлення громадського транспорту

Четвер, 13 квітня 2017, 17:17
Луцьк претендує отримати кредит на оновлення громадського транспорту

Луцьке підприємство електротранспорту та міська рада працюють над отриманням коштів Європейського Інвестиційного Банку для оновлення тролейбусного парку та інфраструктури.

Про це повідомляє департамент економічної політики.

12 квітня 2017 року Верховна Рада України прийняла Закон "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та Європейським Інвестиційним Банком".

Парламент ратифікував Фінансову угоду (Проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та Європейським Інвестиційним Банком, підписану 11 листопада 2016 року у м. Києві. Угода набирає чинності з дати набрання чинності зазначеним Законом.

Очікуваним бенефіціаром прийнятого Закону є і комунальне підприємство міської ради "Луцьке підприємство електротранспорту".

Фінансова угода спрямована на реалізацію заходів з оновлення парку автобусів, трамваїв, тролейбусів, вагонів метрополітену, будівництва та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній, заміну тягових підстанцій, впровадження сучасних систем оплати проїзду та інформаційних систем за рахунок залучених кредитних коштів Європейського Інвестиційного Банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Фінансування проекту планується здійснити за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку під державні гарантії в обсязі 200 млн євро строком до 22 років з пільговим періодом до 5 років. Джерелом співфінансування проекту будуть залучені кошти Європейського банку реконструкції та розвитку та/або кошти місцевих бюджетів, кінцевих бенефіціарів.

Надрукувати
мітки:
коментарів