Поділитись:

Волиняни "скрутили" газові лічильники на 400 тисяч гривень

П'ятниця, 14 квітня 2017, 14:50

Лише за тиждень фахівцями ПАТ "Волиньгаз" було виявлено 12 втручань споживачами блакитного палива у роботу лічильників.

Загальна сума збитків, яку тепер доведеться сплатити порушникам, становить близько 400 тисяч гривень, – повідомляє прес-служба ПАТ "Волиньгаз".

12 квітня у Луцьку відбулося засідання комісії для проведення експертизи лічильників газу, у яких під час проведення планової повірки було встановлено підозру на стороннє втручання.

До складу експертної комісії входили представник державного підприємства "Волиньстандартметрологія", а також експерт-криміналіст та фахівці ПАТ "Волиньгаз".

Із 55 лічильників, над якими проводилась експертиза, виявлено 12 приладів обліку, які насправді було пошкоджено споживачами з метою виведення з ладу лічильного механізму. У одному із випадків нечесний споживач вчинив заміну конструкції лічильника для зупинки його роботи за допомогою магніта. За іншими споживачами встановлено факти підробки тавра держповірника, а також втручання в роботу механізму за допомогою сторонніх предметів.

За фактом виявлених порушень споживачам проведено донарахування необлікованих об'ємів газу.

Загальна сума завданих збитків, які тепер доведеться відшкодувати нечесним абонентам, становить майже 400 тисяч гривень.

Окрім того, матеріали по виявлених порушеннях передали до правоохоронних органів з метою подальшого притягнення нечесних споживачів до кримінальної відповідальності.

Фахівці "Волиньгазу" зауважують: подібні випадки втручання у механізм приладів обліку завжди фіксуються під час зняття їх для перевірки у лабораторії, а тому подібне бажання "зекономити" таким хитрим способом вартує споживачам в десятки разів дорожче за вартість фактично спожитого природного газу. Окрім того, втручання у роботу лічильників може стати причиною нещасних випадків, адже будь-яке пошкодження системи газопостачання може призвести до аварійних ситуацій та загрожувати життю та здоров'ю мешканців усього будинку.

Кожен волинянин може конфіденційно сповістити ПАТ "Волиньгаз" про відомі йому випадки втручань споживачів у роботу лічильників або інші методи незаконного споживання газу за телефоном: (0332)-77- 69-30. В разі підтвердження фактів, людину, що повідомила про крадіжку і залишила свої контактні дані, очікує гідна фінансова винагорода.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
22 березня 2024
12 лютого 2024
13:15
06 лютого 2024
25 січня 2024
12 січня 2024
25 грудня 2023
24 грудня 2023
20 грудня 2023