Поділитись:

"Збільшувати ставки єдиного податку для малого бізнесу недоречно", – Козюра

Четвер, 20 квітня 2017, 13:55
«Збільшувати ставки єдиного податку для малого бізнесу недоречно», – Козюра

Депутати Луцькради не хочуть скориговувати ставки єдиного податку для підприємців малого та середнього бізнесу, оскільки бюджет недоотримає 17 мільйонів гривень.

Якщо не скоригувати ставки єдиного податку, то збільшиться тиск на малий і середній бізнес. Про це сказав депутат Андрій Козюра 20 квітня під час засідання "бюджетної" комісії.

Зі слів Андрія Козюри у 2016 році внесли зміни до податкового кодексу щодо збалансованості бюджетних надходжень, коли зріс розмір мінімальної заробітної плати. Відповідно, ставки єдиного податку для першої групи – до 10 %, для другої – до 20 %.

"Змінився розмір мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, а ставки належним чином не відкориговані. Ми, по суті, не коригуючи, збільшимо тиск на малий і середній бізнес", – сказав Андрій Козюра.

Депутат Сергій Була зазначив, що це не є зовсім хорошою ідеєю з точки зору наповнення бюджету.

"Тобто 640 гривень, наприклад, на сьогодні має платити підприємець другої групи, а ви пропонуєте щоб платив, як і раніше, 200 гривень? Давайте порахуємо, скільки ми отримаєм ненадходжень до бюджету", – заявив Сергій Була.

Його підтримав депутат Тарас Шляхтич, який зазначив, що при плануванні бюджету укладали суму надходженнь від цього податку.

Андрій Козюра зауважив, що начальник управління бюджету та фінансів Лілія Єлова рахувала, що після коригування ставок буде зменшення надходжень до бюджету на 17 мільйонів.

"Можливо, не варто поспішати, а подумати, подискутувати, яким чином подати проект рішення", – сказав депутат Павло Данильчук.

Також депутати запропонували внести цей проект в перелік регуяторних актів.

"Вважаю, що збільшувати ставки єдиного податку для малого бізнесу недоречно", – сказав Андрій Козюра.

Втім депутати "бюджетної" комісії проголосували за пропозицію внести цей проект рішення в перелік регуляторних актів і провести громадські слухання.

Надрукувати
мітки:
коментарів