Поділитись:

"Запах гниття суміші м'ясних відходів із калом", – лучанин про сморід у Луцьку

Понеділок, 24 квітня 2017, 13:50

У Луцьку декілька районів потерпають від різкого ядучого запаху, що нагадує "гниття суміші м'ясних відходів із калом".

Про це написав у соцмережі Facebook користувач Богдан Жишко.

Чоловіку, з його слів, доводиться декілька разів на день проїжджати повз відстійники, що при виїзді з Луцька в напрямку Львова. Богдан Жишко пише, що сморід з'являєтсья зазвичай у сезон цукроваріння, проте цьогоріч такий запах почався "без буряків" та значно раніше.

"Фу-у, який сморід на Львівській! Кілька разів на день мені доводиться проїжджати повз відстойники, що при виїзді з Луцька в напрямку Львова. Як правило, восени, коли збирають на полях цукрові буряки й починається сезон цукроваріння, появляється сморід. А цієї весни він почався без буряків і запах якийсь різкий, ядучий, нагадує гниття суміші м'ясних відходів із калом. Стоїть в повітрі над цілим кварталом. Я його відчув ще на початку вулиці Мамсурова. А це ж усе ДПЗ сьогодні душиться від того запаху. Коли вітер змінить свій напрямок, то отрута накриє інші квартали або навколишні села", – підкреслив він.

Він зазначив, що щодня повз відстійники проїжджають тисячі людей, які змушені псувати своє здоров'я.

"Пам'ятаю, як за союзу сусідню область називали "австріяками". Тоді окупант використовував правило "розділяй і володарюй" та налаштовував українців одних проти одних. Напевно, для того й розмістили відстійники при в'їзді у місто, щоб для львів'ян обласний центр Волині асоціювався із страшенним смородом. Цукровий завод збудували у 1955 році. Навколо нього виникло селище Вересневе, яке 1981 року стало частиною міста. Колись Луцьк був значно меншим, як тепер. З часом він виріс І, напевно, на часі подумати над тим, як прибрати сморід із нашого міста. За шістдесят років змінилися технології. Почали добувати біогаз із відходів. Можливо, є ще щось. Але, як би там не було, не можна труїти людей відходами виробництва!" – написав Богдан Жишко.

"На місці відстійників у Першу світову війну було побудоване фортифікаційне укріплення. Це місце, куди мали б приїжджати туристи. Але хто туди зайде без протигаза?" – резюмував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів