Поділитись:

Лісові ресурси поповнили бюджет Волині на 10 мільйонів

Вівторок, 25 квітня 2017, 09:48
Лісові ресурси поповнили бюджет Волині на 10 мільйонів

У І кварталі 2017 року до бюджетів територіальних громад на Волині сплачено 10,1 мільйона гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів. Проти аналогічного періоду минулого року такі надходження зросли на 51,8 %.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Зважаючи на той факт, що максимальні надходження з рентної плати за спецвикористання лісової продукції очікуються протягом наступник двох кварталів, насамперед від заготівлі дарів лісу, в ГУ ДФС у Волинській області рекомендують керівникам органів влади на місцях проаналізувати фактичні надходження за перші три місяці та приділити максимум уваги залученню до сплати ренти тих представників підприємництва, які використовують у своїй діяльності лісові ресурси.

"На часі – аналітична робота в напрямку уточнення бази оподаткування та налагодження діалогу з платниками з тим, щоб у ягідно-грибний сезон залучити до бюджетів громад максимально можливі фінансові ресурси. Без свідомої позиції мешканців громад та їх лідерів, котрі повинні пильнувати за тим, хто і як здійснює заготівлю лісових ресурсів, бюджети втрачатимуть кошти. Отож, ми пропонуємо керівникам органів місцевої влади спільно з нами напрацювати пропозиції для успішного проведення сезону заготівлі", – наголошує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Довідково:

За підсумками заготівельного сезону, на Волині торік до бюджету спрямовано майже 13 мільйонів гривень податкових платежів, зокрема 2,5 мільйона гривень ренти за спецвикористання лісових ресурсів лише в сезон заготівлі грибів та ягід.

Надрукувати
мітки:
коментарів