Поділитись:

На КП "Ласка" в холодильниках знайшли мертвих тварин (фото 18 +)

Вівторок, 25 квітня 2017, 13:13

Волонтери знайшли у морозильних камерах, призначених для зберігання їжі для тварин, мішок з трупами тварин.

На територію КП "Ласка" навідалися зоозахисники, – повідомляє Волинське агентство розслідувань.

На підприємсві хворі тварини перебували у клітках разом зі здоровими, наражаючи їх на хвороби. Натомість приміщення, відведення під карантин, виявилось порожнім.

В інших вольєрах картина виявилась більш жахливою: у кількох загратах хворі тварини замість їжі їли свій послід, який змішався з багнюкою та залишками вчорашніх харчів.

Зоозахисниця Інна Хоміцка попросила у заступника директора КП "Ласка" Сергія Скумса показати морозильні камери, придбані за гроші волонтерів, спеціально для зберігання продуктів харчування для тварин. Однак, Сергій Скумс відмовився відчиняти решту приміщень і порадив звертатись до керівника комунального підприємства. Директора КП "Ласка" Дани Новарчук на території притулку не виявилось. Зі слів її заступника, директор перебувала у міській раді у дуже важливих справах. В той же час, на робочому місці було всього 4 з 19 працівників КП "Ласка".

Зрештою, зоозахисниці та волонтери викликали поліцію, аби зафіксувати недопуск громадськості та журналістів та заявити про жорстоке поводження з тваринами.

"Це не можна назвати нормальними умовами утримання тварин – це знущання, це те, що називають жорстоке поводження з тваринами, а це вже кримінальна відповідальність. Вони приховують цей безлад, який твориться на території комунального підприємства "Ласка" і винищують тварин. Чому ми, як волонтери, які здаємо постійно гроші на допомогу тваринам, не маємо права перевірити, у якому стані вони перебувають. Ми перевірили, і те що ми побачили, нас просто вбиває: у вас там в морозильних камерах сховані трупи тварин, і ви це намагаєтесь приховати", – заявила Інна Хоміцка.

Коли приблуа директор "Ласки" Дана Новарчук, то одразу ж попросила поліцейських вивести людей за межі території комунального підприємства, заявивши, що люди сюди проникли незаконно.

"Є графік відвідувань притулку, а ви сюди пробрались незаконно, не узгодивши це ні з ким. Графік є вивішений з печаткою на воротах "Ласки", ви б мали зателефонувати і попередити. А тут ви вриваєтесь на територію, блокуєте роботу комунального підприємства і чините якісь провокації", – заявила Дана Новарчук.

Проте, зоозахисники повідомили поліції, що підозрюють вчинення злочину на території ангару де зберігаються трупи тварин, тому попросили наглянути за дотриманням громадського порядку. Також вони зауважили, що "Ласка" є комунальним підприємством і територія та майно – також у комунальній власності, тож це – власність громади.

Дана Новарчук заперечила, мовляв, час відвідування притулку суворо регламентований міською радою і є відповідне розпорядження, затверджене її печаткою. Однак відшукати підтвердження її слів журналістам не вдалось. Роздрукований графік відвідування притулку, який вивісили на паркані, – простий папірець, який не має ніякої юридичної сили, адже офіційно оприлюдненого порядку діяльності КП "Ласка" ніде немає, – пише видання.

Поліцейські попросили показати документ, яким відповідно до законодавства відвідувачам заборонено перебувати на території КП. Однак у Дани Новарчук жодних документів не виявилось. Тож їй не лишилось нічого іншого, як показати зачинений ангар, де зберігались морозильні камерами з трупами мертвих собак.

Вона поспішила запевнити, що ці собаки були підібрані мертвими на вулицях міста і складені у вільну морозильну камеру.

"Коли вона повністю буде заповнена, ми викличемо "Луцькспецкомунтранс", з якими у нас укладено договір на вивезення відходів та сміття. Ми не можемо вивозити кожен труп окремо, бо це дорого. Ми за кожен вивіз платимо 700 гривень. Тому ми складаємо їх на зберігання у морозильну камеру", – заявила вона.

Щодо того, чому тіла тварин зберігаються у холодильній камері, придбаній волонтерами для зберігання продуктів, то вона відповіла, що попередня морозилка зламалась і не було де складувати тіла загиблих тварин. Також вона показала окремий холодильник з м'ясом та рибою, якими годують тварин. Зі слів Дани Новарчук, велику морозилку за 130 тисяч гривень вона виграла, тож тепер усі продукти зберігаються тут.

Тим не менше, зоозахисниці поспілкувались з поліцією та попросили викликати слідчих, аби зафіксувати порушення.

Надалі цим питанням планують розбиратись не лише депутати, а й відповідні органи, оскільки це вже не перше порушення, зафіксоване на території КП "Ласка".

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
13:15
21 березня 2024
11 березня 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
19 лютого 2024
15 лютого 2024
14 лютого 2024
08:30
13 лютого 2024
12 лютого 2024