Поділитись:

У Луцькраді відмовилися фінансувати поїздку лучан на кінофестиваль

Вівторок, 25 квітня 2017, 15:42
У Луцькраді відмовилися фінансувати поїздку лучан на кінофестиваль

Фестиваль "Зоряне містечко" відбувся в м. Бердичів 7-9 квітня.

У ньому взяли участь 5 фільмів 5-ти лучан, однак вони не отримали фінансової підтримки від Луцької міської ради. Про це у листі "Конкуренту" повідомила голова Волинського туристичного клубу "Ми" Руслана Мельник.

З її слів, всі учасники створювали фільми на власних або орендованих обладнання і їздили на фестиваль за власні кошти представляти Луцьк та Волинь.

"Коли я звернулася за фінансовою підтримкою в міське управління культури у транспортних витратах на кінофестиваль, а сума їх не така уже й велика, то отримала відмову", – зазначила вона.

У Луцькраді відмовилися фінансувати поїздку лучан на кінофестиваль

Як повідомила Руслана Мельник, приміщення кіностудії "Волинь" наразі пустує, там обвалюються стіни, на стелі - грибок, експонати розікрали і архіви втрачені.

"Влада урочисто відкрила пам'ятну дошку Борису Ревенку, одному з засновників кіностудії. Але память – це не лише мерва дошка на стіні, це продовження цікавої кіменатогафічної справи, яка, на жаль, померла разом з Борисом Ревенком", – зазначила вона.

Тому голова турклубу Волині пропонує організувати стіл переговорів між громадськими, культурно-мистецькими діячами і місцевою владою, скласти план програми розвитку кіномистецтва на Волині та Луцьку та фінансово підкріпити ідеї.

Надрукувати
мітки:
коментарів