Поділитись:

"Скочуємось до диктатури", – депутат Луцькради про новий виконком

Середа, 26 квітня 2017, 17:08

Депутати Луцькради засудили рішення секретаря ради Ігоря Поліщука змінити склад виконкому і "ввести своїх людей".

У Луцькраді внесли зміни в склад міськвиконкому. За відповідний проект рішення депутати голосували 26 квітня під час засідання сесії міської ради.

Павло Данильчук поцікавився тією частиною рішення про зміну складу виконкому, де виключаються члени, які були введені у виконком не за посадою. Він попросив пояснень у секретаря ради Ігоря Поліщука щодо кожного кандидата, якого він збирається виключити зі складу виконкому.

Втім Ігор Поліщук відмовився від будь-яких пояснень, сказавши, що він так вважає за потрібне. Депутат Артем Запотоцький повідомив, що виключення тих членів виконкому, які були введені за посадою, зрозуміле. Однак половину людей, які пропонує ввести у виконком Поліщук, депутат не знає і бачить вперше.

Депутат Юлія Вусенко звернула увагу на те, яким чином було внесено це рішення на розгляд сесії. Вона закцентувала на тому, що проект рішення розглядався на "земельній" непрофільній комісії, яка і винесла його на розгляд сесії.

"Який стосунок має "земельна" комісія до відповідного питання?" – спитала Юлія Вусенко.

На що голова "земельної" комісії, депутат Євгеній Ткачук сказав, що будь-яка комісія може на розгляд сесії виносити будь-які питання.

Артем Запотоцький зазначив, що відповідно до закону заступники міського голови мають входити в склад виконкому за посадою, втім двох заступників в переліку, який пропонує ввести Поліщук, немає.

"Микола Романюк дійсно був демократичною людиною, бо у виконкомі від кожної фракції був представник. Мені дуже дивно, чого ви боїтеся? І заступники голови – хто їх контролюватиме? Чи, можливо, вони дійсно працюватимуть для громади? Ми скочуємось до диктатури", – сказав Артем Запотоцький.

Павло Данильчук також зазначив, що неправильно боятися в складі виконкому представників інших фракцій.

"Єдиний демократичний виконком був після Майдану", – зауважив Павло Данильчук. Відтак зі зміною, а саме із введенням в склад міськвиконкому Андрія Киці, проект рішення підтримали 23 депутати.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
26 січня 2024
08 січня 2024
12:29
04 січня 2024